Opgelet! Nieuwe Trezor-oplichters proberen je bitcoin te stelen

Opgelet! Nieuwe Trezor-oplichters proberen je bitcoin te stelen

Trezor waarschuwt voor nieuwe phishing-aanvallen. De hardwarefabrikant benadrukt dat je nooit je private keys online moet invullen.

De phishing-campagne houdt in dat aanvallers zich voordoen als Trezor en slachtoffers benaderen via telefoongesprekken, sms-berichten of e-mails waarin wordt beweerd dat er sprake is van een beveiligingslek of verdachte activiteit op hun Trezor-account. In de praktijk proberen ze jou dus data in te laten vullen op bijvoorbeeld een website of in een app. Die platformen lijken op die van Trezor, maar zijn slechts namakaa en dus nep.

"Het Trezor Suite-platform heeft onlangs te maken gehad met een beveiligingslek, veronderstel dat al uw activa kwetsbaar zijn", luidt het nepbericht, waarin gebruikers worden uitgenodigd om via een phishing-link hun Trezor-apparaat "te beveiligen". "Negeer deze berichten alsjeblieft omdat ze niet van Trezor zijn", benadrukte Trezor op Twitter.

Bedrijven als Trezor (of hun concurrenten) zullen jou nooit vragen om toegang tot je bitcoin. Trezor zegt dat ze geen informatie hebben over een nieuw datalek. Gebruikers die berichten krijgen van deze aard staan mogelijk met hun gegevens in eerdere gelekte databases.

Volgens online rapporten werd de nieuwste phishing-aanval tegen Trezor-klanten gelanceerd op 27 februari. Het domein biedt een perfect nagemaakte nep Trezor-website die gebruikers aanspoort om hun wallet te beveiligen door op de knop "Start" te klikken. Na het klikken op de "Start" knop worden gebruikers gevraagd om hun herstelfrase voor hun cryptocurrency wallet in te voeren.

Opgelet! Nieuwe Trezor-oplichters proberen je bitcoin te stelen

De herstelfrase of privésleutels van de wallet is het belangrijkste onderdeel van self-custody. Het is belangrijker om de herstelfrase veilig te houden dan om het hardware wallet-apparaat veilig te houden. Zodra de privésleutels zijn gestolen, betekent dit dat de crypto holdings niet langer toebehoren aan de oorspronkelijke eigenaar. Tenminste, ze kunnen dan worden gestolen die iemand die ook in het bezit is van die sleutels.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad trezor

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties