Trezor: 300% meer verkoop na FTX-drama

Trezor profiteert van de onrust op de cryptomarkt ontstaan door het FTX faillissement. Naar eigen zeggen is er afgelopen week 300% meer hardware wallets verkocht dan een week eerder. Ook het websiteverkeer is met 350% gestegen in één week tijd. Dat verklaart een woordvoerder van het hardwarebedrijf aan Cointelegraph.

Beleggers besluiten om hun bitcoin en crypto’s van centrale beurzen en brokers te halen en in eigen beheer te nemen omdat er minder vertrouwen is in tussenpersonen. Trezor is samen met Ledger de meest bekende leverancier van hardware wallets. Daarmee kun je redelijk laagdrempelig je eigen sleutels bewaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de woordvoerder van Trezor zal de toestroom voorlopig nog wel blijven aanhouden. ‘We verwachten dat deze trend op korte tot middellange termijn zal voortzetten, omdat er minder vertrouwen is in derde partijen’.

Omdat er steeds meer bitcoin van beurzen wordt opgenomen, neemt ook de noodzaak toe om zelf de private keys te beheren.

Ook Ledger ziet een flinke toename naar zijn apparaten sinds FTX negatief in het nieuws komt. Cold storage is de trend en daar spinnen oudgedienden als Trezor en Ledger garen bij.

In een poging snel weer vertrouwen te winnen, riep Changpeng ‘CZ’ Zhao van Binance de markt tot proof-of-reserves. Klanten moeten ervan uit kunnen gaan dat hun bitcoin één op één gedekt door echte bitcoin. Ook wil ‘CZ’ een herstelfonds in het leven gaan roepen om in probleem geraakte bedrijven of projecten te gaan ondersteunen. Het is nog zeer onduidelijk hoe dit herstelfonds eruit komt te zien.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...