Opmars van stablecoin in de bitcoin markt: USDC bereikt marktkapitalisatie van $10 miljard

1194 totale weergaven
|

De stablecoin USDC bereikt een marktkapitalisatie van $10 miljard.

Dat meldt Circle in een persbericht. De token die een dollar vertegenwoordigd bestaat ondertussen meer dan twee jaar.

De munt komt uit de koker van Circle. Samen met onder andere Bitmain en bitcoin beurs Coinbase. Die laatste gebruik de munt ook op hun handelsplatformen. Naast Coinbase zijn er ook populaire handelsparen met USDC op Binance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote groei

Het ecosysteem rondom bitcoin groeit gestaag. Niet alleen de prijs stijgt, maar ook de interesse er omheen. In maart 2020 was er minder dan $1 miljard aan USDC in omloop. Sindsdien is er meer dan $9 miljard bijgekomen.

Belangrijk om te vermelden: USDC is in het leven geroepen als product dat compleet voldoet aan de lokale regelgeving (in Amerika). In het begin van dit jaar was er nog slechts $4,5 miljard in omloop. De groei naar $10 miljard is dus heel snel gegaan.

Volgens Circle is er inmiddels voor $534 miljard gehandeld met de munt. De token is beschikbaar op verschillende netwerken.

Vraag en aanbod

De groei komt volgens de uitgever voort uit een simpel feit: de interesse wereldwijd groeit. Bedrijven en klanten hebben moeite met de connectie van het oude bankwezen en deze nieuwe wereld van bitcoin en andere cryptocurrency’s. USDC probeert hierin de rol van een brug te spelen, en dat lijkt voorlopig succesvol.

Elke transactie die een bedrijf als Coinbase niet met de bank hoeft te doen is winst, want daar zijn hoge kosten aan verbonden.

Opmars van stablecoins

Stablecoins zijn in feite niets meer dan een plaatsvervanger van een andere munt (voornamelijk de dollar). Tether (USDT) is veruit de grootste met ruim $39 miljard in omloop. USDC staat al een tijdje op twee en bereikt nu de grens van $10 miljard.

In totaal is er ruim $60 miljard aan stablecoins in omloop. Uitgevers van deze tokens moeten wereldwijd steeds meer voldoen aan strengere regels en zorgen voor veel liquiditeit op de handelsplatformen.

Gek genoeg (of niet) werken dit soort tokens beter voor handelaren, zeker als je tussen beurzen geld wil versturen. Dan is een transactie via een bank veel te traag.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...