Opmerkelijk: 10.000 bitcoin ‘weg’ bij Coinbase

Op 30 december zijn er bijna 10.000 bitcoin van Coinbase afgehaald en door bitcoiners naar hun eigen wallets gestuurd. De koers heeft weer een kleine opleving achter de rug en het lijkt erop dat de honger om bitcoin te kopen weer helemaal terug is.

Data van het on-chain analysebedrijf Coinglass laat zien dat de professionele tak van het grote beursplatform, Coinbase Pro, in de 24 uur in aanloop naar oudjaarsdag afscheid heeft moeten nemen van 9.925 bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance ziet in december instroom van 66.000 bitcoin

De tweede helft van december werd gekarakteriseerd door grote instromen bij zowel Binance als OKEx, een trend die door analisten als alarmerend werd gezien. Zit er een grote verkoopgolf aan te komen of is er iets anders aan de hand?

Dat tweede lijkt grotendeels het geval, gezien de Chinese tak van Huobi de deuren moet sluiten en gebruikers van de exchange dientengevolge op zoek moeten naar een nieuw thuis. Interessant is ook dat de instromen bij Binance vrijwel volledig weggestreept kunnen worden tegenover de uitstromen bij Huobi.

Volgens Coinglass is er bij Binance op vrijdag wederom 840 bitcoin ingestroomd en ook OKEx noteert een plus van 767 bitcoin. Over de gehele maand december is Binance echter 'de grote winnaar' wat deze statistiek betreft met een instroom van meer dan 66.000 bitcoin.

Coinbase is de afgelopen 24 uur vooral bitcoin aan het uitzwaaien, zo ziet ook analist Ryan Clark. "Het kopen op Coinbase is vandaag vrijwel non-stop doorgegaan," aldus de populaire analist.

Institutionele spelers aan zet?

Het jaar 2022 moet volgens QCP Capital het jaar van de institutionele beleggers worden, waarbij QCP Capital zelfs spreekt van een 'flippening' die het retail publiek aan de kant moet schuiven ten faveure van het grote institutionele geld.

"In 2022 verwachten wij als eerste een grote omdraaiing wat betreft het eigendom van bitcoin, van primair retail beleggers naar de institutionele spelers, waarbij institutionele beleggers een veel groter deel van de markt zullen overnemen," aldus het rapport van QCP Capital.

Deze periode zou volgens het bedrijf na de eerste week van januari moeten beginnen, want tot die tijd zijn de grote jongens nog op vakantie. We gaan dus snel zien of deze voorspelling uitkomt, het is namelijk niet de eerste keer dat partijen spreken over een 'grote instroom' van institutioneel geld.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....