Opmerkelijk: Alameda Research investeerde $1,15 miljard in Genesis Digital

Opmerkelijk: Alameda Research investeerde $1,15 miljard in Genesis Digital

Uit nieuwe documenten blijkt dat crypto miningbedrijf Genesis Digital Assets één van de grootste bedrijven was waarin het omgevallen Alameda Research investeerde.

Miljardeninvestering

Het zusterbedrijf van FTX was de oorzaak van het faillissement van de beurs. De vraag die nu oprijst is: waar investeerde Alameda klantenfondsen in?

Documenten die op 3 december door Bloomberg zijn vrijgegeven, laten zien dat Genesis Digital in minder dan negen maanden maar liefst $1,15 miljard ophaalde bij Alameda.

De kapitaalinjectie vond plaats voor de harde daling van de prijs van bitcoin ten gevolge van Luna en Celsius. De investeringen dateren van augustus 2021 tot april dit jaar.

Genesis Digital is het grootste bitcoin mining bedrijf in de Verenigde Staten. Let op: dit is wat anders dan Genesis Capital, het handelsbedrijf met $175 miljoen aan fondsen verloor omdat het dit het op een FTX account stalde.

Sam Bankman-Fried, de man die met zijn bedrijfsvoering hard faalde, ontkende deze investering onlangs nog aan toezichthouders. Het blijkt nu dat het wel degelijk plaats vond. Hij bekende wel openlijk schuld bij een interview tijdens de DealBook Summit van The New York Times.

Op basis van de documenten stopte Alameda op vier verschillende momenten geld in Genesis Digital. Het zou gaan om $100 miljoen in augustus 2021, $550 miljoen in januari, $250 miljoen in februari en $250 miljoen in april 2022.

Vorig jaar haalde Genesis Digital in totaal $556 miljoen op via twee financieringsrondes. Ze wilden 20.000 bitcoin mining rigs van Canaan kopen voor een nieuw datacenter in Texas.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties