Opmerkelijk: Bitcoin miner blokkeert IP-adressen uit China om aan regels te voldoen

Een van de grootste Chinese bitcoin miners blokkeert IP-adressen vanuit ‘mainland China‘. Iedereen die haar platform vanuit het Aziatische land wil bezoeken, wordt tegengehouden.

Blokkade in China

Bij BitDeer kun je als partculier terecht om te starten met het minen met Bitcoin. Je investeert in het bedrijf en zij kopen vervolgens de mining rigs, laten deze bezorgen bij de farm en sluiten deze aan op mining pools.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar voor dit verdienmodel steekt de overheid nu een stokje: het bedrijf mag géén rekenkracht verkopen, maar wél zelf blijven minen.

Het bedrijf waar het over gaat is BitDeer Group. Sinds gisteren 22:00 lokale tijd, is het niet meer mogelijk om vanaf een Chinees IP-adres toegang te krijgen tot de diensten. Ze geven het volgende statement af:

“Dit doen we om aan wettelijke vereisten van omliggende landen en regio’s te voldoen, en om de compliance in de mining sector te ondersteunen”

Het mag duidelijk zijn dat deze actie van bovenaf is opgelegd en dat BitDeer niet zélf heeft besloten om deze wijziging door te voeren. Er lijkt een parallel te zijn met een verbod op cryptomining, dat vorige week op een Chinese overheidswebsite werd aangekondigd.

Er gingen verhalen de rondte dat het ging om Fear, Uncertainty & Doubt (FUD), maar volgens de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs is er deze keer wel degelijk sprake van ingrijpen door de centrale overheid.

Uitfaseren miners

BitDeer is niet de enige partij die die stopt met het aanbieden van diensten aan Chinese gebruikers. Ook BTC.top maakte maandag al bekend dat ze stoppen met ‘joint mining’ aan deze groep miners. Ze zijn een van de grootste mining pools van dit moment.

Ook BitFuFu, wat deels onder Bitmain valt, en Mcoulds (van OKEx) volgen de stappen van BitDeer en BTC.top door haar diensten (deels) op te schorten voor Chinese gebruikers. Ze waren actief in Binnen-Mongolie en Xinjiang, twee regio’s waar de touwtjes sowieso al strenger werden aangetrokken.

BitDeer is afgesplitst van de mining rig fabrikant Bitmain, nadat er jarenlang een vete was tussen Jihan Wu en Micree Zhan, de twee medeoprichters.

De miners is de laatste jaren al uitgebreid naar regio’s buiten China, zoals in Noorwegen waar ze een mining farm hebben van 50 megawatt. Ze zijn voornemens deze faciliteit uit te breiden met 300 MW. In de Verenigde Staten is BitDeer ook actief met een mining farm van 200 MW.

Goede ontwikkeling?

Al met al zie je dus dat de Chinese miners hun heil in andere regio’s zoeken. Ze hebben de expertise en al de apparatuur aangeschaft, en verhuizen naar plekken in de wereld waar er én goedkope energie is én waar de politiek ze niet wegpest.

Uiteindelijk zou je dus zelfs kunnen stellen dat dit (op de lange termijn) een goede ontwikkeling is: weg van kolenmijnen in Xinjiang, meer decentralisatie en een interessante ontwikkeling op geopolitiek niveau.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Chinamining

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer