Zuid-Afrika opent de jacht op 69.000 gestolen bitcoin

Zuid-Afrika opent de jacht op 69.000 gestolen bitcoin

De Zuid-Afrikaanse politie start een onderzoek naar de gestolen bitcoin van cryptobeurs Africrypt. In 2021 verloor de handelsplaats 69.000 bitcoin (BTC).

Volgens Bloomberg worden mede-oprichters Raess en Ameer Cajee onderzocht. Naar verluidt kwam er vanuit een bedrijf uit Dubai een aanbod aan verschillende investeerders in Africrypt om hun verliezen te compenseren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een groep investeerders wil nu dat Raees en Ameer verantwoording af komen leggen. Maar waar zij zich op dit moment bevinden is onbekend. De Zuid-Afrikaanse politie zal met verschillende slachtoffers van de mogelijke oplichters.

Broers

De gebroeders Cajee zijn al sinds april 2021 onvindbaar. Toen 'verdween' er plotseling 69.000 BTC. Ameer was actief als algemeen directeur en noemde het voorval een hack. Wel vroeg hij aan klanten of zij dit voorval niet wilde melden bij de politie. Daar is, uiteraard, geen gehoor aan gegeven. Het gaat hier immers om een hoop geld.

Verschillende investeerders hebben een advocatenkantoor (Hanekom Attorneys) in de arm genomen om het voorval verder te onderzoeken. Volgens Hanekom verloren werknemers van Africrypt een week voor de 'hack' toegang tot de website.

Bitcoin is in Zuid-Afrika (nog?) niet erkend als 'financieel product'. Dat maakt het volgens Bloomberg moeilijker voor de lokale politie om actie te ondernemen.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Zuid-Afrika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties