Opnieuw aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer van Invesco

Er is wederom een nieuwe aanvraag ingediend voor een spot bitcoin exchange traded fund (ETF). Deze keer komt het uit de koker van Invesco, een investeringsbedrijf dat $1.490 miljard aan activa beheert.

Bitcoin ETF

In 2021 probeerde Invesco ook al om samen met Galaxy Digital een bitcoin ETF aan te bieden. Destijds trokken ze zich op het laatste moment terug, nadat de SEC toestemming gaf aan de Bitcoin Futures ETF van ProShares. Invesco had precies dezelfde plannen.

Nu is Invesco opnieuw geïnteresseerd, maar dan met een spotmarkt ETF. Daar heeft de effectentoezichthouder nog altijd geen goedkeuring voor gegeven.

In de meest recente aanvraag benadrukt Invesco de kritieke behoefte aan een spot bitcoin ETF, met het argument dat investeerders momenteel gedwongen worden om risicovollere opties te kiezen. De huidige filing is in wezen een revisie en heractivatie van hun oude ETF-aanvraag.

Met zo’n ETF kun je makkelijk blootstelling aan bitcoin krijgen, zonder dat je het in eigen beheer hoeft te nemen. Niet geheel in lijn met de bitcoin-ethos, maar het maakt de activaklasse wel toegankelijker voor een veel grotere groep geïnteresseerden.

BlackRock kwam vorige week met soortgelijk nieuws: ze willen ook een spotmarkt ETF uitgeven. De geruchten gaan daarnaast dat concurrent Fidelity ook zijn ogen heeft gericht op dit financieel product, terwijl WisdomTree eerder vandaag ook een aanvraag deed bij de SEC.

Opnieuw aanvraag voor bitcoin spot ETF, deze keer van Invesco

Als gevolg van alle perikelen rondom deze Amerikaanse ETF’s, net als het nieuws dat Deutsche Bank aan crypto-custody gaat doen en dat Charles Schwab met Fidelity en Citadel Securities samen een eigen cryptobeurs lanceerden, bevindt de prijs van bitcoin zich weer in de groene regionen.

De koers steeg het afgelopen etmaal met 10% tot boven de $30.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF