Opnieuw oproep tijdens G20-top voor uniforme cryptoregels

De Indiase premier Narendra Modi heeft tijdens de G20-top opgeroepen tot een gezamenlijke internationale aanpak voor de regulering van cryptocurrencies. Premier Modi benadrukte het belang van een uniform raamwerk, gelet op de wereldwijde implicaties van opkomende technologieën zoals blockchain en cryptocurrency.

India, dat momenteel het voorzitterschap van de G20 bekleedt, heeft in een officiële notitie zijn visie uiteengezet op een wereldwijd raamwerk voor crypto. Deze visie is in lijn met de richtlijnen van organisaties als de Financial Stability Board (FSB), de Financial Action Task Force (FATF) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarnaast zijn er specifieke suggesties opgenomen gericht op ontwikkelingslanden.

In een recent interview met een lokale krant vergeleek Modi de opkomende technologieën met de luchtvaartindustrie. Hij gaf aan dat net zoals er wereldwijde regels en voorschriften bestaan voor luchtverkeersleiding en luchtvaartbeveiliging, er voor technologieën zoals cryptocurrency een wereldwijde consensus nodig is.

Hoewel India op internationaal niveau actief pleit voor zo’n wereldwijd raamwerk, worstelt het land binnenlands nog met het vormgeven van een helder crypto-beleid. In 2022 introduceerde het land een belasting van 30% op crypto-inkomsten, wat vergeleken werd met belasting op gokken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsG20

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...