Arthur Hayes: "BlackRock gaat controle uitoefenen op bitcoin"

Arthur Hayes: "BlackRock gaat controle uitoefenen op bitcoin"

Arthur Hayes, de oprichter van BitMEX, voorspelt dat de grote namen uit de traditionele finance wereld van plan zijn om subtiel de controle over te nemen van de Bitcoin (BTC) en de rest van de cryptobranche. Dat stelt de oud-CEO van BitMEX in een nieuwe blogpost.

Volgens de handelaar en analist is er een strijd gaande over wie de controle heeft over de cryptowereld. Hij ziet dat de traditionele financiële instellingen de branche omsingelen nu de bearmarkt nog steeds gaande is en steeds meer cryptobedrijven de handdoek in de ring gooien. De erfenis van de FTX-dip.

"Wat ik probeer te zeggen, is dat bitcoin en cryptocurrency's zelf nooit het probleem zijn, het gaat erom wie het bezit. Waarom lopen banken en vermogensbeheerders ineens warm voor crypto toen hun concurrenten verdwenen?

Ze weten dat de overheid hun deposito's gaat aanspreken, en ze moeten ervoor zorgen dat het enige beschikbare tegengif voor inflatie, crypto, onder hun controle valt. Traditionele banken en vermogensbeheerders zullen bitcoin exchange-traded funds (ETF's) of soortgelijke beheerde producten aanbieden die de klant een bitcoin afgeleid product aanbiedt in ruil voor fiatgeld.

De fondsbeheerders kunnen buitensporige kosten in rekening brengen omdat zij de enige partij zijn die beleggers gemakkelijk fiatgeld kunnen laten omzetten in financieel rendement via bitcoin of andere munten. Als bitcoin en crypto's de komende decennia een grotere monetaire systeemimpact hebben op de eurodollarmarkt, kunnen traditionele finance instellingen meer dan hun verliezen goedmaken als gevolg van ongunstige bankregels. Ze doen dit door de poortwachters van crypto te worden voor hun duizenden miljarden dollars aan deposito's".

Hayes zegt dat banken en regelgevers akkoord zullen gaan met het beperken van self-custody inlossingen van cryptoproducten, of ze dwingen klanten om hun bitcoin in fiatgeld om te wisselen en niet naar een eigen wallet te kunnen sturen.

De cryptomiljardair zegt dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, waarschijnlijk probeert een groot deel van het bitcoin protocol, evenals de mijnbouwsector, te domineren.

"De meer filosofische vraag is of we de ethos van Lord Satoshi kunnen behouden wanneer de branche mogelijk overspoeld wordt met biljoenen dollars die zijn ondergebracht in financiële producten die stevig binnen het fiat TradFi-systeem vallen. Larry Fink geeft niets om decentralisatie. Zijn bedrijf is gebaseerd op het centraliseren van activa bij BlackRock.

Wat voor impact heeft een vermogensbeheerder als BlackRock op Bitcoin Improvement Proposals die bijvoorbeeld de privacy of censuurbestendigheid vergroten? BlackRock, Vanguard, Fidelity, enz. zullen zich haasten om ETF's aan te bieden die een index volgen van beursgenoteerde crypto mining bedrijven. Heel snel zullen miners ontdekken dat deze megavermogensbeheerders grote stemrechten hebben over hun aandelen en invloed zullen hebben op managementbeslissingen."

Bekend is dat BlackRock een steeds grotere vinger in de pap heeft bij bijvoorbeeld miningbedrijven, getuige het onderstaande overzicht.

Arthur Hayes: "BlackRock gaat controle uitoefenen op bitcoin"
Lees meer over:
Bitcoin BitMEX Blackrock

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties