Opnieuw uitstel in zaak tussen Mt Gox en duizenden bitcoiners

De soap rondom Mt Gox gaat door. De bitcoinbeurs was in de periode van 2013 en 2014 veruit de grootste handelsplaats voor BTC. In 2023 wachten schuldeisers nog steeds op hun geld na een hack en het sluiten van de deuren.

Op 9 maart 2023 heeft Nobuaki Kobayashi, de Rehabilitation Trustee van MtGox Co., Ltd, een document gepubliceerd voor de schuldeisers waarin belangrijke informatie staat over de terugbetalingsprocedures van het bedrijf. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste punten:

  • Deadline voor selectie van terugbetalingsmethode en registratie van payee-informatie verplaatst naar 6 april 2023. Dit is de datum waarop schuldeisers moeten aangeven welke methode zij willen gebruiken voor terugbetaling en hun payee-informatie moeten registreren. Indien zij dit niet doen, kunnen zij niet worden terugbetaald.
  • Verandering van basis-terugbetalingsdeadline, vervroegde terugbetalingsdatum en tussentijdse terugbetalingsdatum naar 31 oktober 2023. De eerdere deadline was 30 september 2023
  • Er zijn vier terugbetalingsmethoden beschikbaar: vroegtijdige lump-sum terugbetaling, terugbetaling van een deel van cryptocurrency-rehabilitatieclaims in cryptocurrency, terugbetaling via bankoverschrijving en terugbetaling via overschrijving via een fund transfer-serviceprovider.
  • Men roept schuldeisers op om de Selection and Registration tijdig afronden. Indien de deadline voor selectie en registratie wordt verlengd, kunnen de betalingen mogelijk vertraging oplopen. 
  • Schuldeisers die nog geen Selection and Registration hebben voltooid, moeten dit zo snel mogelijk doen. Als schuldeisers niet in staat zijn om in te loggen in het systeem, moeten ze een aanvraag indienen voor een Creditor Code en andere benodigde informatie verstrekken.
  • Schuldeisers die al een Selection and Registration hebben voltooid, hoeven dit niet opnieuw te doen. Ze kunnen echter wel hun keuzes wijzigen tot 6 april 2023. Vragen over de Selectie en Registratie kunnen worden gesteld via het formulier in het systeem onder het tabblad ‘Frequently Asked Questions (FAQ)’ of via een online formulier dat toegankelijk is via een specifieke URL.

Schuldeisers hebben dus weer wat nieuwe data waar ze naar uitkijken. Maar Mt Gox sloot in 2014 haar deuren, en inmiddels is het proces nog steeds bezig. Bovendien wordt benadrukt dat er extra vertragingen in de uitbetalingen kunnen optreden als schuldeisers niet tijdig de noodzakelijke informatie verstrekken en registreren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...