Optimism lanceert vijfde airdrop, verdeelt 10,3 miljoen OP-tokens aan 54.000 Superchain-gebruikers

480 totale weergaven
tokens airdrop |

Het Layer 2-netwerk Optimism heeft zijn vijfde airdrop gelanceerd. Hierbij zijn 10,3 miljoen OP-tokens (met een waarde van ongeveer $16 miljoen) verdeeld onder 54.700 gebruikersadressen.

Nieuwe airdrop Optimism

De airdrop beloont specifiek gebruikers die interactie hadden met Superchain. Dat is een ecosysteem van blockchains dat is ontwikkeld met de OP Stack. Activiteiten op ketens zoals OP Mainnet, Base, Zora, Mode, Metal, Fraxtal, Cyber, Mint, Swan, Redstone, Lisk, Derive, BOB, Xterio, Polynomial, Race en Orderly zijn meegenomen.

De airdrops zijn beschikbaar voor wallets die tussen 15 maart en 15 september 2024 interactie hadden met ten minste 20 contracten op de Superchain. Gebruikers hebben tot 13 februari 2025 de tijd om de tokens op te eisen.

“Airdrop #5 beloont gebruikers die hebben bijgedragen aan de groei van het Superchain-ecosysteem,” schrijft Optimism. Er waren ook bonuscriteria die de individuele toewijzingen voor gebruikers verhoogden, zoals het delegeren van een minimaal aantal OP-tokens of het werken met zeven ketens op de Superchain.

265 miljoen OP tokens

Met vijf airdrops heeft Optimism tot nu toe meer dan 265 miljoen OP-tokens verdeeld. Er zijn nog ongeveer 550 miljoen OP-tokens beschikbaar voor toekomstige distributies.

De eerste airdrop van Optimism vond plaats op 31 mei 2022, gevolgd door een tweede op 8 februari 2023 en een derde op 13 september 2023. De derde airdrop deelde 19,4 miljoen OP-tokens uit, ter waarde van $26 miljoen destijds. Aan bijna 32.000 adressen die deelnamen aan de delegatie-activiteiten van het Optimism Collective. Daarop volgde een vierde airdrop in februari 2020.

OP heeft een circulerende voorraad van 1,3 miljard tokens en een marktkapitalisatie van $1,9 miljard. Investeren in lage market caps is niet zonder risico. Houd altijd rekening met forse koersschommelingen.

Optimism is een Layer 2-netwerk, wat betekent dat het bovenop de bestaande Ethereum-blockchain (Layer 1) draait. Optimism maakt gebruik van een techniek genaamd Optimistic Rollups. Dit is een technologie waarbij transacties buiten de hoofdketen (off-chain) zijn uit te voeren en vervolgens in batches naar Ethereum gaan voor verificatie.

Lees meer over:
airdroptokens

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...