Oud-minster van Financiën Verenigd Koninkrijk over bitcoin: ‘Ongeschikt als belegging’

Oud-minster van Financiën Verenigd Koninkrijk over bitcoin: ‘Ongeschikt als belegging’

Philip Hammond maant kleine particuliere beleggers tot grote voorzichtigheid als het gaat om bitcoin en andere cryptovaluta. De onderliggende techniek zal daarentegen de financiële wereld volledig overnemen.

Bitcoin is gokken

Lord Hammond waarschuwt de kleine beleggers in een interview met de Britse krant The Daily Mail.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Als iemand in mijn familie me zou vragen [of hij zou moeten investeren in crypto] dan zou ik ze er denk ik op wijzen dat grote en gevestigde vermogensbeheerders nu meer en meer hun eerste schreden zetten. Maar het zijn eerste schreden; het is een fractie van hun vermogen die wordt blootgesteld aan een zeer volatiele assetklasse.”

Hammond was minister van Financiën van 2016 tot 2019 en inmiddels strategisch adviseur van Copper, een cryptovermogensbeheerder voor institutionele partijen. Hij acht bitcoin en andere cryptovaluta op dit moment volledig ongeschikt om een grote positie in te hebben.

“Het is vrijwel zeker niet geschikt voor particuliere beleggers als reguliere beleggingscategorie. Ik ken veel mensen die een beetje blootstelling hebben aan cryptovaluta, maar het is geld dat ze hebben afgeschreven. Het is geld om mee te gokken. Ik vind dat mensen uiterst voorzichtig moeten zijn. Veel mensen zien het meer als gamen dan serieus beleggen.”

De onderliggende techniek

Hammond ziet zichzelf niet werken voor een bedrijf dat zich richt op de kleine belegger, maar schat in dat de distributed ledger technology (‘gespreide boekhouding’) de nieuwe standaard wordt in de financiële wereld.

“Het is mijn taak bij Copper om het debat op gang te brengen, zodat men zich er bewust van wordt dat er enorme mogelijkheden liggen,” zegt de man die bij Financiën de bijnaam Spreadsheet Phil kreeg, “We kunnen de kansen van een nieuwe technologie grijpen en profiteren van het feit dat, ondanks wat sommige van onze vrienden in Europa ook denken, Londen nog steeds het belangrijkste financiële centrum van Europa is.”

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties