Burgemeesterskandidaat New York: ‘Wij gaan dé Bitcoin stad worden’

445 totale weergaven

New York is de volgende stad in de Verenigde Staten waar bitcoin de politiek binnen is gerold. Eric Adams wil burgemeester worden van de stad en hij voert een campagne waar ook bitcoin een (kleine) rol speelt. Dit laat hij maandagavond weten in een verkiezingsspeech.

‘Ik beloof dat binnen een jaar je een andere stad gaat zien, we gaan bedrijven hierheen halen, nieuwe wetenschapscentra, New York City wordt een centrum van zelfrijdende auto’s, drones en bitcoin, ' zo belooft de politicus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mooie woorden, maar het is afwachten wat hier van terecht gaat komen. Bitcoin is voor steeds meer politici een manier om zichzelf in de markt te zetten. Tegelijkertijd kent New York een van de strengste regels voor bitcoinbedrijven met de zogenaamde BitLicense.

De eerdere kandidaat Andrew Yang, een groot tegenstander van bitcoin, viel eerder deze week uit voor de verkiezingen doordat de voorlopige resultaten tegenvielen. Momenteel gaat Adams aan de leiding in de strijd voor het burgemeesterschap volgens de peilingen. Voor nu wordt geschat dat hij 32% van de stemmen gaat ontvangen, de uiteindelijke uitslag zal in de week van 12 juli bekend worden.

Concurrentie in het land

Adams heeft met zijn plannen concurrentie binnen de landsgrenzen. De stad Miami en de staat Texas willen ook een grote rol spelen in het bitcoin ecosysteem in de VS.

Ook hier is een verkiezingscampagne aan de gang. Burgemeester Francis Suarez wil graag herkozen worden en liet al meermaals publiekelijk weten van Miami dé bitcoin hotspot te willen maken. Mede door de lage belastingen en het bitcoin-vriendelijke beleid is Miami een populaire plek geworden voor bitcoiners. Zo werd er begin juni het grootste bitcoin evenement ooit gehouden: Miami 2021.

Ook Texas is populair in de bitcoin wereld, voornamelijk onder miners. Wegens nieuwe reguleringen moeten veel miners in China de stekkers uit hun faciliteiten trekken. Door de goedkope energiekosten en het vrije beleid in Texas is het een populaire verhuisbestemming. Verder hebben banken in Texas laatst groen licht gekregen en mogen ze nu bitcoins bewaren voor hun klanten.

En je mag Wyoming als interessant gebied in Amerika ook niet uitsluiten. De staat heeft met Cynthia Lummis een senator die naar eigen zeggen 'all-in is op bitcoin'. Deze staat richt zich voornamelijk op gunstige regels rondom de financiële industrie. Denk aan bitcoinbanken of andere financiële dienstverleners.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmiamiNew York