Oudere whales en bitcoin miners zorgen voor verkoopdruk

De bitcoin koers heeft vandaag vrijwel uit het niets een enorme groene kaars in de grafiek geprint. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 20.711 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur op een plus van ruim 7 procent. Er is echter niet alleen maar positief nieuws te melden.

Oude whales zijn niet bullish

Het lijkt erop dat de meest recente neerwaartse doorbraak van de 20.000 dollar te maken had met het verkopen van oude whales en bitcoin miners. Voordat bitcoin eerder deze week de 20.000 dollar verloor, schoot de on-chain activiteit van whales namelijk naar een lokaal hoogtepunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkele momenten voordat bitcoin die belangrijke psychologische grens verloor, begonnen oude whales hun munten in beweging te brengen. Er vond bijvoorbeeld een transactie van 15.000 bitcoin plaats, vanuit dezelfde entiteit, die al acht jaar op dezelfde plek had gestaan.

Ook als we naar de exchange-activiteit van de whales kijken, dan lijkt het erop dat de instromen bij de grote beurzen gedomineerd worden door deze entiteiten. Alles bij elkaar is het veilig om te concluderen dat de whales niet bullish zijn en dat ze iedere opleving gebruiken om te verkopen.

Ook bitcoin miners verkopen

Naast de whales komen ook de bitcoin miners weer onder druk bij deze koersen. Dat blijkt wel uit het feit dat er deze week 5.000 bitcoin richting de beurzen stroomden vanuit de wallet van bitcoin mining pool Poolin. Ook dat gebeurde net voordat de koers de grens van 20.000 dollar verloor, waardoor het goed mogelijk is dat deze verkoop daaraan heeft bijgedragen.

Sommige miners worden nu geforceerd om hun reserves te verkopen, aangezien hun inkomen (de hashprijs) naar het laagste punt ooit is gevallen. Als deze trend doorzet, dan heeft het er alle schijn van dat deze entiteiten blijven verkopen en dat is een slechte zaak. Zeker in combinatie met de macro-economische omstandigheden die op dit moment weinig hoop op herstel bieden.

Alles bij elkaar lijkt het erop dat bitcoin een zware periode tegemoet gaat. Heb jij als doelstelling om een bepaalde hoeveelheid bitcoin bij elkaar te halen, dan kan dit een interessante periode zijn om dat voor elkaar te krijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....