Ouders Sam Bankman-Fried op non-actief als Stanford-professor

599 totale weergaven

De ouders van Sam Bankman-Fried geven geen les meer op de prestigieuze universiteit Stanford. De professoren Joseph Bankman en Barbara Fried liggen ook flink onder de loep door de illegale acties van hun beruchte zoon Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van de veelbesproken cryptobeurs FTX.

Joseph Bankman en Barbara Fried werkten bij Stanford Law, de rechtsfaculteit van deze topuniversiteit in Silicon Valley, waar Elon Musk onder meer alumnus is.

De vader van SBF moest zijn wintersessiecursus over belastingbeleid annuleren, wat volgens The Standford Daily toen de familie is beschuldigd van het kopen van een vakantiehuis van $16,4 miljoen op de Bahama's. Die vastgoeddeal is gefinancierd met FTX-gelden, zo blijkt nu uit de faillissementspapieren.

De moeder wordt niet eens vermeld als een van de docenten van de Stanford-cursus, maar ligt onder vuur vanwege haar politieke banden binnen de Democratische partij. Ze verdedigt zichzelf door te beweren dat ze al langer van plan was om met pensioen te gaan. Ze wil echter in de toekomst wel les blijven geven, zo geeft ze aan bij de Stanford Daily.

SBF moet binnenkort op een hoorzitting verschijnen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, het lagerhuis van het Amerikaanse Congres. Je zou dit de Amerikaanse equivalent van de Tweede Kamer kunnen noemen. Op 14 december aanstaande gaat een financiële commissie deze hoorzitting leiden waarbij de bedrijfsvoering van FTX en Alameda Research centraal staat.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...