Deze man verloor $15 miljoen door FTX-drama

De bekende ondernemer Kevin O'Leary heeft naar verluidt $15 miljoen verloren door de implosie van cryptobeurs FTX. De man was officieel woordvoerder namens de exchange en probeert nu te achterhalen waar zijn geld is gebleven.

De Canadees O'Leary is een bekende investeerder en jurylid van het televisieprogramma Shark Tank, waarbij investeerders geld steken in veelbelovende ondernemingen. Mr. Wonderful, zoals hij door sommigen wordt genoemd, beweert dat FTX hem 15 miljoen dollar heeft betaald om voor hen woordvoerder te zijn.

De man doet zijn uitspraken bij Squawk Box van CNBC waarin hij een schrikbarend beeld schetst dat hij niets meer over heeft van zijn cryptobezittingen bij FTX. Hij licht toe: 'De totale deal was iets minder dan $ 15 miljoen, ik heb ongeveer $9,7 miljoen in crypto op het platform gestopt. Ik denk dat dat is wat ik ben kwijtgeraakt. Het staat allemaal op nul, ik weet het niet, want mijn account is een paar weken geleden geschrapt. Alle data, alle munten, alles.'

De 68-jarige investeerder geeft toe dat dit een slecht besluit is geweest in zijn loopbaan. Hij kan ook wat gemakkelijker over zijn fouten praten, zijn netto vermogen wordt nog steeds geschat op 400 miljoen dollar. De grote vraag is dan ook natuurlijk: waarom? Waarom is hij met volle overgave op de FTX-trein gesprongen? Hij trekt het boetekleed aan:

'Ik ken natuurlijk alle institutionele investeerders in deze deal, we zien er allemaal uit als idioten, laten we daar eerlijk over zijn. We hebben vertrouwd op elkaars due diligence en inschattingsvermogen. Maar ook, Sam Bankman-Fried is een Amerikaan, zijn ouders zijn Amerikaanse compliance-advocaten. Er waren geen andere Amerikaanse grote beurzen om in te investeren als je in de infra van crypto geld wilde steken'.

Hij is nu druk doende te achterhalen waar zijn geld is. Hij zal ook komen getuigen tijdens de komende hoorzitting van de Senaatscommissie die op 14 december gepland staat. Ondanks het hele drama blijft O'Leary zijn oude makker Sam Bankman-Fried (SBF) wel steunen. Falen ziet hij als een goede leerschool.

Hij vindt ook dat de schuld van SBF nog eerst bewezen moet worden, zo liet hij weten in een interview aan Yahoo eerder deze week. Hij zegt: 'Ik vind dat je onschuldig bent tot het tegendeel bewezen is. Dat is wat ik geloof. En ik wil de feiten. En dus, als je me vertelt dat je iets niet hebt gedaan of niet hebt gedaan, zal ik je geloven totdat ik erachter kom dat het een leugen is'.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...