Influencers vliegen naar Bahama’s op zoek naar oud FTX-baas

Na de ineenstorting van cryptobeurs FTX, gaan tal van crypto-influencers op zoek naar voormalig CEO Sam Bankman-Fried.

Onderzoek op de Bahama's

Het is geen geheim dat FTX sinds vorig jaar haar hoofdkantoor in de Bahama's had. Nu de beurs $9 miljard aan klantentegoeden heeft doen laten verdampen, gaan crypto-influencers op jacht. Onder hen BitBoy en Gabriel Haines.

Vooraf een disclaimer: het crypto-gehalte is hoog, het erg bitcoin-signaal laag. Zoals het deze influencers betaamt, zitten ze bovenop de hype.

YouTuber Ben Armstrong, beter bekend als Bitboy Crypto, stapte in het vliegtuig en maakte ter plaatste een livestream.

Hij liep rond bij het desbetreffende resort, waar hij uiteindelijk werd weggestuurd door het personeel. Ook ging hij op zoek naar de verblijfplaats van de ouders van SBF.

YouTuber Gabriel Haines deed hetzelfde. Na vele tirades rondom het FTX-fiasco op Twitter, haalde hij met een crowdfunding-actie $10.000 (via Juicebox) op. Hij vloog met zijn gezin naar de Bahama's op zoek naar SBF. Gezien Haines nog maar net is gearriveerd heeft hij nog weinig te delen.

"Ik wil goede, leuke inhoud maken waar mensen van zullen genieten. Mensen zullen hierdoor veel geld hebben verloren, en ik heb zoveel berichten van mensen gekregen, hoe ze zich zoveel beter voelden door mijn video's over SBF en de hele ineenstorting te bekijken."

Hij denkt dat het kan helpen om de frustraties in de industrie te sussen als er vanuit de Bahama's berichtgeving wordt gedaan. Hoe dan ook, crypto-influencers zijn er maar druk mee.

Intussen is de politie van de Bahama's met het échte werk begonnen, net als onderzoeken door tig financieel toezichthouders.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!