Bitcoin wordt in India gereguleerd in plaats van verboden: regelgeving in 2022

994 totale weergaven

De positie van Bitcoin in India bevindt zich al lange tijd in een grijs gebied. Waar politici, bankiers en zelfs influencers zich al jaren met de zaak bemoeien, lijkt er volgend jaar écht duidelijkheid te komen.

Bitcoin in India

De Indiase regering zal naar verluidt in februari 2022 een regelgevend kader implementeren voor cryptocurrency’s. In plaats van een volledig verbod, zullen de autoriteiten dit keer debatteren over de acceptatie van bitcoin en altcoins als aparte activaklasse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het op één na meest bevolkte land ter wereld is een van de snelstgroeiende markten wat betreft cryptovaluta. De Indiase regering had lange tijd een controversiële benadering tegenover deze cryptovaluta, en dat veroorzaakte enige verwarring. Ook omdat de centrale bank van het land (onterecht) het heft in handen nam.

Eerder dit jaar waren de autoriteiten zelfs van plan om een ​​totaal verbod op te leggen. Daarmee zou India hetzelfde pad bewandelen als China.

Toch begon de regering begon haar standpunt de daaropvolgende maanden te versoepelen. Volgens een recent rapport komt er nu een wettelijke kader voor bitcoin en de altcoins. Daarmee lijkt een officieel verbod van de baan.

Regelgeving en belastingen

In februari 2022 zal het framework het daglicht vinden. Het gaat naar verluidt over het heffen van belastingen op transacties en winsten. Daarnaast zullen de autoriteiten zelfs de optie bespreken om cryptocurrency’s te accepteren als aparte activaklasse.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën legt uit dat het handhaven van wetten op de industrie van vitaal belang is, ook om oplichters buiten de deur te houden:

“Wat niet mag gebeuren, is dat als ik mijn eigen digitale valuta start, en na goede marketing campagne het iedereen laat kopen. En als het eenmaal gewaardeerd is, ikzelf wegloop en alles verkoop. De overheid moet kijken naar regelgeving om dit te voorkomen.”

Anderzijds: als India besluit crypto als activaklasse te behandelen, kan dit de economie een enorme boost geven. De Indiase miljardair Nandan Nilekani, oprichter van Infosys, pleitte hier een paar maanden geleden al voor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia