Overnames op bitcoin miningmarkt op komst?

De huidige bearmarkt biedt ‘uitstekende’ kans om andere miningbedrijven over te nemen. Was getekend: Andy Long, CEO van White Rock Management, een miningbedrijf.

Bearmarkt

‘We hebben eerder een bearmarkt meegemaakt en miners met een gezonde financiële situatie en efficiënte organisatie zullen blijven overleven’, aldus de topman.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bearmarkt heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat een gezonde bedrijfsbalans van levensbelang is. Leverage met bitcoin is uit den boze, diverse bedrijven zijn hierdoor tegen de lamp gelopen en verkeren nu in surseance of hebben een faillissement moeten aanvragen.

Long suggereert verder dat de huidige beartrend ook diverse fusie – en overnamekansen biedt voor bedrijven die wel nog overeind staan.

‘Bearmarkten bieden uitstekende kansen, dus we verwachten fusies en overnames en consolidatie-activiteiten in de miningsector. Hierbij zijn zowel publieke als private spelers bij betrokken, om schaalvoordelen te realiseren en complementaire activiteiten te combineren.’

Ook verwacht Long dat de computerkracht van het bitcoinnetwerk weer aantrekt, tot circa 20% hoger aan het einde van het jaar.

Hittegolven

Long zegt verder dat de mijnbouwsector in Texas het ondanks de aanhoudende hittegolf goed heeft gedaan. Er is goed samengewerkt met de Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) om problemen met de energievoorziening de afgelopen maanden op te lossen:

‘Er is heel veel activiteit in Texas en de mijnbouwsector staat er goed voor. Miners die aan het net zijn gekoppeld werken samen met ERCOT om vraagrespons te bieden tijdens uitdagend weer, en we zien aanhoudende groei in de hele staat.’

White Rock is een miningbedrijf uit Zwitserland, dat beweert circa 24 megawatt aan capaciteit te hebben geïnstalleerd.

In juni kondigde het plannen aan om zijn activiteiten uit te breiden naar de VS, te beginnen met Texas. Als onderdeel van de verhuizing werkt White Rock samen met Natural Gas Onsite Neutralization (NGON) om ‘schonere’ bitcoin te minen.

Spanning op het net

Bedrijven zoals Riot Blockchain en Core Scientific moesten in juni een deel van hun mijnbouwactiviteiten in Texas uitgeschakelen om de spanning op het energienet te verminderen na temperaturen ruim boven de 40 graden. Tegelijkertijd zijn de energieprijzen tijdens de hittegolf gestegen.

Kortom, bedrijven hadden last van een verminderde netwerkcapaciteit, maar ook van een lagere bitcoin prijs. Maar de prijs herstelde licht in juli en ook het weer is in Texas wat koeler.

“De prijsstijging van Bitcoin heeft geleid tot een grotere winstgevendheid voor miners en sommige miners die in juni en juli offline werden geduwd, hebben waarschijnlijk hun machines weer aangesloten”, aldus Jaran Mellerud, een mininganalist bij een onderzoeksbureau Arcane Crypto, op in een interview met Bloomberg.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...