Pakistan wil door economische malaise einde maken aan cryptovaluta

Afgelopen woensdag heeft de Commissie voor Financiën van de Senaat in Pakistan opdracht gegeven om nieuwe cryptowet op te stellen. Het gaat echter eerder richting een verbod dan de regulering van de cryptosector.

Cryptoverbod?

De inflatie in het land bereikte in de maand april een recordhoogte van bijna 36%. Het zorgde voor economische ellende en dus wil het ministerie verdere instabiliteit voorkomen.

Sohail Jabbar, het hoofd van Digital State Bank, vertelt dat de marktwaarde van alle cryptovaluta bij elkaar is gedaald van $2,8 biljoen naar $1,2 biljoen. Volgens Pasha zijn cryptocurrency’s überhaupt nooit echt gelegitimeerd in het land.

Ook halen ze de aanbevelingen van de FATF aan en vinden ze dat niemand in Pakistan momenteel baat heeft bij gedoe met internationale partijen tijdens de huidige financiële en economische situatie. Het simpelste antwoord lijkt: een verbod op het gebruik van cryptocurrency’s.

Cryptovaluta zijn al langer een hekel thema in het land. Grote influencers schaarden zich samen tegen een verbod. Dit tegengas leidde tot enig succes, maar hun verzet lijkt nu het onderspit te moeten delven. In 2020 en 2021 kwam er ook positief miningnieuws uit het land, maar daar blijkt nu weinig van over.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws