Pakistan wil miljoenenfraude aanpakken en klopt aan bij Binance

Pakistan start een onderzoek na klachten over miljoenfraude. De ‘multi-million dollar crypto scam’ zou klanten van cryptobeurs Binance in de val lokken en geld laten sturen naar andere wallets.

De Pakistaanse Federal Investigation Agency (FIA) klopt bij Binance aan om dit te gaan onderzoeken. Pakistan start een misdaadonderzoek naar boeven die investeerders misleiden en hun geld van Binance proberen te stelen. Dat meldt de grootste Engelstalige krant van het land, Dawn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De cybercrime divisie van de FIA heeft Binance op het matje geroepen. De algemeen directeur van Binance Pakistan, Hamza Khan, moet uitleggen wat de link is tussen Binance en de crypto scam.

Zoals zo vaak bij dit soort verhalen wordt investeerders gouden bergen beloofd als ze mee gaan in de plannen van de oplichters. Om ongekend veel geld te verdienen moet je alleen wel even via Binance je geld naar de wallet van de oplichters sturen..

Problemen in Pakistan

Door verschillende aangiftes van Pakistanen zijn de lokale autoriteiten nu minstens 11 malafide mobiele apps op het spoor. Dat is echter wel te laat, want het gaat hier om apps die al zijn gestopt met werken. De partijen achter dit soort apps zijn (nog) niet gepakt.

De apps hadden niet bepalad fantasierijke namen. Een aantal voorbeelden daarvan: MCX, HFC, HTFOX, FXCOPY, BB001, AVG86C, BX66, TASKTOK en 91fp.

De apps probeerde de slachtoffers zo ver te krijgen om een account bij Binance te openen. Ook werden ze uitgenodigd in ‘Telegramgroepen voor advies van experts’. Volgens de FIA hadden de apps gemiddeld zo’n 5.000(!) gebruikers.

Bericht aan Binance

Er zijn op zijn minst 26 adressen aangemerkt als frauduleus. Binance moet hier in Pakistan verantwoording voor afleggen. De FIA dreigt ook met boetes voor Binance als ze geen gehoor geven aan de oproep.

“Er is ook een vragenlijst gestuurd naar het hoofdkantoor van Binance, Kaaimaneilanden en Binance US om hetzelfde te vragen”, staat in het bericht van de FIA.

In de praktijk gaat dit om een klassiek piramidespel: “Deze plannen komen ten goede aan oude klanten ten koste van nieuwe klanten.” Als er genoeg geld is verdiend kan iedereen fluiten naar zijn of haar centen en gaan de oprichters er met de buit vandoor.

Lees meer over:
Binancemisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...