Palihapitiya: ‘Ik had ooit 5 procent van alle bitcoin in handen’

572 totale weergaven

Als je het aan de miljardair en vroege bitcoin-investeerder Chamath Palihapitiya vraagt zijn er op dit moment andere kansen die de potentie van bitcoin doen verbleken. Naar eigen zeggen was Palihapitiya ooit eigenaar van 5 procent van alle bitcoin, maar nu richt hij zijn pijlen op andere zaken.

'De grootste kans uit mijn carrière'

In een zogenaamde fireside chat bij Warton School, zegt Palihapitiya dat hij de komende twintig jaar wil spenderen aan belangrijke problemen die wereldwijd spelen. "Dat is waar ik mijn pijlen op richt. Het energieprobleem, computervraagstukken en vraagstukken rondom life-science. Er zijn waarschijnlijk geen grotere dingen om aan te werken", aldus de miljardair.

Als je het Palihapitiya vraagt, dan kan het oplossen van die problemen weleens voor biljoenen dollars aan vermogen zorgen. De mensen die erin slagen om deze trends vroeg te begrijpen worden volgens de miljardair "ongelooflijk vermogend en rijk."

Ook zegt hij dus dat dit een grotere kans is dan het accumuleren van bitcoin 10 jaar geleden. "Dat is waarom mijn onderbuikgevoel mij vertelt dat dit de grootste kans van mijn carrière is. Zo voelde ik me zelfs niet over bitcoin. Ik was degene die in 2011 5 procent van alle bitcoin in bezit had", aldus Palihapitiya.

Meester van de hype

Chamath Palihapitiya is overigens een meester in het vinden van de volgende grote hypes. Het zou goed kunnen dat hij hier de spijker op zijn kop slaat en dat zijn investeringen uitbetalen zoals hij verwacht, maar het laat wel zien waar hij voor staat. Palihapitiya is iemand die alleen maar geïnteresseerd is in het maken van rendement.

Het doet er voor hem verder niet toe wat een project precies doet. Als het klopt, dan pompt hij er geld in en stapt uit hij zodra het een paar keer over de kop is gegaan. Zo investeerde hij niet alleen in bitcoin, maar was hij ook een grote investeerder in Solana, een altcoin die hij rond de all-time high op het publiek dumpte.

Palihapitiya is niet iemand die een echte passie heeft voor zijn investeringen. In het geval van bitcoin zijn er ook veel mensen die het gevoel hebben dat de digitale munt de wereld echt een beetje mooier kan maken. De miljardair denkt voorval aan zijn eigen portemonnee.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....