Panama omarmt bitcoin

Bitcoin (BTC) moet een aparte status krijgen in Panama. In een nieuw wetsvoorstel wordt ruimte gemaakt voor bitcoin als valuta. Alleen de president kan nog roet in het eten gooien.

Congreslid Gabriel Silva introduceerde vorig jaar een uitgebreid plan om Panama 'het centrum van innovatie en technologie in Latijns-Amerika te worden'. President Laurentino Cortizo moet alleen nog zijn handtekening zetten onder de plannen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de Nationale Assemblée van Panama is de crypto-wet gericht op het reguleren van "de handel in en het gebruik van crypto-activa, de uitgifte van digitale assets, de tokenisering van edelmetalen en andere activa, betalingssystemen en andere voorzieningen."

Bitcoin

In de praktijk gaat het voor bedrijven en individuen onder andere om minder of geen belasting op bitcoin. Ook is Panama een land waar bedrijven al voor deze wet neerstreken voor de gunstige (financiële) regels.

De hoop van Panama is dat er met deze gunstige regels nog wat meer mensen naar het land trekken.

Naar verluidt heeft meer dan de helft van de volwassenen in Panama geen bankrekening. Met bitcoin heb je slechts een telefoon en een verbinding met het internet nodig.

Silva vindt dat er regels en richtlijnen moeten zijn voordat ondernemers, bedrijven en investeerders zich mengen in de bitcoin industrie van het land.

Met gunstige regels voor een bepaalde niche in de industrie kun je extra kapitaal en werkgelegenheid binnenhalen als land. Als het aan Silva ligt kunnen mensen in Panama straks ook bijvoorbeeld belastingen betalen in BTC.

Rechtspersonen in het land kunnen in principe de transacties doen die ze nu met andere valuta doen, zo lang je daarmee niet andere wetten overtreedt.

Bij bitcoin is het belangrijk om te onthouden dat het niet gestuurd wordt door één politieke stroming of partij. Ook wordt adoptie niet per se afgedwongen, ook niet door een wetsvoorstel in Panama. Uiteindelijk moeten mensen in het land zelf er mee aan de slag. En dat lijkt nu makkelijker te worden.

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...