Paniek bij Coinbase: Systeemstoring laat gebruikers in onzekerheid achter

Paniek bij Coinbase: Systeemstoring laat gebruikers in onzekerheid achter

Coinbase, het grootste crypto-handelsplatform in de VS, kreeg te maken met een grootschalige storing die gebruikers urenlang in onzekerheid liet over hun fondsen. Wat gebeurde er en hoe reageerden de gebruikers?

Systeemstoring treft Coinbase

Op dinsdag 14 mei, rond 4:15 uur UTC, meldde Coinbase een “system-wide” storing. De website en mobiele app waren onbereikbaar, wat leidde tot paniek onder de gebruikers. De site gaf een “503 Service Temporarily Unavailable” foutmelding weer, en de beurs werkte hard aan een oplossing.

Terwijl Coinbase de storing onderzocht, vroegen gebruikers zich af of hun geld veilig was. De situatie werd nog zorgwekkender toen Coinbase waarschuwde voor mogelijke transactieproblemen, zelfs nadat de storing zogenaamd was verholpen. Dit wekte wantrouwen bij veel gebruikers, die zich afvroegen of hun cryptovaluta wel veilig waren.

Coinbase meldt herstel, maar problemen blijven

Enkele uren later meldde Coinbase dat de storing was verholpen. “Coinbase is nu volledig hersteld. We waarderen uw geduld en bieden onze excuses aan voor het ongemak,” schreef het bedrijf op X. Maar deze geruststelling viel niet bij iedereen in goede aarde. Gebruikers meldden nog steeds problemen bij het opnemen en verzenden van fondsen.

Een gebruiker genaamd “rocket” noemde de tweet van Coinbase “onjuist”. Hij vroeg om community notes op X om de onjuistheid van de tweet aan te tonen, omdat miljoenen mensen nog steeds hun activa niet konden opnemen of overdragen. Coinbase gaf daarop nog een waarschuwing uit, waarin het probleem werd erkend en een oplossing werd beloofd.

Zijn je fondsen veilig tijdens een storing?

Ondanks herhaalde bevestigingen van Coinbase dat gebruikersfondsen veilig waren, erkende de beurs dat sommige gebruikers nog steeds problemen ondervonden bij het verzenden van crypto of het opnemen van fiat.

“Sommige gebruikers kunnen nog steeds problemen ervaren bij het verzenden van crypto of het opnemen van fiat. We blijven dit probleem onderzoeken en zullen spoedig een update geven. Wees gerust, uw fondsen zijn veilig,” aldus Coinbase.

Coinbase meldt herstel, maar problemen blijven

Wat kun je doen als dit gebeurt?

Als je te maken krijgt met een storing op een crypto-beurs zoals Coinbase, is het belangrijk om kalm te blijven en de officiële communicatiekanalen van het platform in de gaten te houden. Controleer regelmatig voor updates en volg de aanbevelingen van het platform op. Overweeg om je fondsen te verspreiden over verschillende beurzen om risico’s te spreiden.

De recente storing bij Coinbase toont aan hoe kwetsbaar zelfs de grootste crypto-beurzen kunnen zijn. Het is essentieel om voorbereid te zijn op technische problemen en om altijd alert te blijven op updates van het platform.

Door te begrijpen wat er gebeurt en hoe je moet reageren, kun je jezelf beschermen tegen mogelijke verliezen.

 

Lees meer over:
Coinbasecrypto crashstoring

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...