Black Friday voor bitcoin: koers zakt naar $53.524 na onrust op financiële markten

Update - De pijn is nog niet uit de markt, want de duikeling van de bitcoin prijs duurt voort. De koers zakt onder een niveau van $54.000, terwijl de koers gisteren nog door de $59.000 gebroken is.

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is het laagste punt van de koers sinds medio oktober.

Ook zijn er ~780 miljoen dollar aan futuresliquidaties op de cryptomarkt, zo blijkt uit data van Bybt.

Op de wereldwijde financiële markten is er onrust ontstaan door een nieuwe covidvariant B.1.1.529 uit Zuid-Afrika. Alle aandelenindices staan wereldwijd in het dieprood en bitcoin kan zich daar niet aan onttrekken.

Handelaar Cred ziet het virusnieuws in combinatie met het rangen onder de $60.000 als de voornaamste redenen dat de prijs daalt.

De Duitse analist Jan Wuestenfeld ziet ook dat bitcoin momenteel niet fungeert als een hedge tegen de aandelenmarkt.

Ook de dollar currency index (DXY), waarbij de dollar wordt vergeleken met een aantal grotere valuta, laat met 96 punten een dalende curve zien.

Uit het eerdere bericht vanochtend:

Analisten over bitcoin

Wordt dit een Black Friday voor bitcoin of blijft de schade beperkt? Een selectie van een analisten op Twitter die de prijsactie duiden.

In de ogen van analist Daniel Joe komt de technische bodem van de koers steeds dichterbij. Het verdedigen van de $55.400 is nu belangrijk.

Hij houdt de levels $54.000, $53.000 en $52.700 in de gaten.

Zijn collega-analist Michaël van de Poppeziet de correctie als onderdeel van een grotere cyclus van bitcoin.

Door middel van on-chaindata is het mogelijk om uit te zoomen. De conclusies uit de recente Bitcoin Data Update:

  • Lange termijn beleggers (hodlers) blijven vasthouden aan hun bitcoin, weinig tot géén distributie van hun munten naar de markt
  • Beleggers halen hun bitcoin van beurzen, dat leidt tot meer schaarste en onbeschikbaarheid van bitcoin, ook wel de illiquide voorraad genoemd. Hodlers anticiperen op een voorraadschok op de middellange termijn (tot medio 2022).
  •  Miners en fondsen blijven accumuleren, maar dat is deels overlap met lange termijn beleggers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...