Pantera Capital: “Bitcoin zit al in de volgende bullrun”

Pantera Capital, een investeringsfirma die sinds 2013 actief is binnen de bitcoin-wereld, zegt dat bitcoin op dit moment al aan een nieuwe bullrun bezig is en dat investeerders zich geen zorgen moeten maken om de gevolgen van het omvallen van FTX. In de laatste “Blockchain Letter” van het bedrijf schrijft CEO Dan Morehead dat 2023 het jaar van het “heropbouwen van vertrouwen” is voor de industrie.

‘De bodem ligt achter ons’

Ondanks de koersstijging van 40 procent van bitcoin in januari, zeggen sommige analisten dat de macro-bodem van deze bearmarkt nog moet komen. Morehead gelooft daar niets van en zegt dat het op dit moment al tijd is om bullish te zijn.

“Pantera handelt al tien jaar met dezelfde cycli voor bitcoin en ik heb persoonlijk al 35 jaar ervaring met vergelijkbare cycli. Ik geloof dat de dieptepunten achter ons liggen en dat we op dit moment al in de volgende bullmarkt zitten,” aldus de optimistische CEO van Pantera Capital.

Het perspectief van de CEO van de investeringsfirma verschilt behoorlijk met die van de meerderheid van de analisten. “De daling die we van november 2021 tot en met november 2022 meemaakten is de mediaan van een typische cyclus voor bitcoin. Dit is de enige bearmarkt die de volledige winsten van de vorige bullmarkt inleverde,” aldus Morehead.

307 dagen

De volgens Pantera Capital afgelopen bearmarkt van bitcoin duurde 307 dagen, wat het redelijk in de buurt brengt van de 376 dagen van de bearmarkt die begon na de all-time high van bitcoin in december 2017. De vorige bearmarkt resulteerde in een daling van 73 procent voor bitcoin, terwijl de bearmarkt daarvoor een daling van 77 procent voor de markt in petto had.

“Ik denk dat we het ergste nu achter de rug hebben en dat we zijn begonnen aan een nieuwe weg naar boven,” zo voegt Morehead toe. Het kan zijn dat hij hier gelijk in heeft en dat bitcoin inderdaad is begonnen aan een nieuwe bullmarkt, maar er zijn nog teveel zaken die dat tegenspreken.

Het positieve is dat bitcoin hard op weg is richting de volgende halving, die in maart of april 2024 zal plaatsvinden. Op dat moment halveert de beloning die miners ontvangen voor het produceren van een blok van 6,25 naar 3,125 bitcoin. Meestal begint de koers in de maanden daarna aan een nieuwe bullmarkt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....