Parlement in El Salvador moet wetsvoorstellen voor Bitcoin staatsobligaties goedkeuren

El Salvador is weer een stap verder met hun uitgifte voor hun bitcoin staatsobligaties. Het parlement moet zich buigen over het papierwerk en de wettelijke kaders om de uitgifte door te laten gaan.

Een korte samenvatting: El Salvador wil een nieuw soort staatsobligaties uitgeven. In totaal moet er $1 miljard worden opgehaald bij investeerders. De helft van de obligaties worden gebruikt om bitcoin te kopen. De rest van het budget gaat onder andere naar infrastructuur in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Republiek El Salvador is de uitgever van de obligatie, met cryptobeurs Bitfinex als bookrunner. De tokens worden uitgegeven op het Liquid Network, een federated sidechain op Bitcoin. Men kan meedoen met USD, BTC en USDT. Wel lijkt het erop dat Amerikaanse investeerders gaan worden geweerd.

Nayib Bukele

De 'bitcoin bond' is het nieuwste initiatief van president Nayib Bukele. De politicus zet vol in op bitcoin en wil van El Salvador een belangrijk land maken in de wereld van bitcoin. Het land is begonnen met sparen van bitcoin en het is een wettig betaalmiddel. Dat laatste houdt in dat BTC naast de Amerikaanse dollar staat als nationale munt van El Salvador.

Naar verluidt is er al zo'n $300 miljoen toegezegd aan investeringen.

De staatsobligaties is uniek in zijn soort. Het is afwachten hoe dit uit gaat pakken. Maar als het aan Bukele ligt is dit niet de laatste keer dat El Salvador zo hun financiering regelt. Veel is ook simpelweg afhankelijk van het koersverloop van bitcoin.

Onze redacteur Arnold was tijdens de uitrol van bitcoin in El Salvador. Bekijk de documentaire:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...