Particulieren stappen niet meer in crypto

59346 totale weergaven
Ethereum naar € 20.000? Deze voorspelling moet je lezen!

We hebben het tijdens deze bullrun al vaker gehoord, maar het lijkt erop dat particulieren nog huiverig zijn om in te stappen. Korte-termijn holders zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de Realized Cap, wat aangeeft dat lange-termijn investeerders nog altijd de baas zijn. De echte gekte ontbreekt en de handelsvolumes zijn relatief laag, terwijl de bitcoin koers rond de all-time high van 2021 staat.

Particulieren zijn nog niet aanwezig

Gustavo Faria van Nosy deelt enkele indicatoren die erop wijzen dat particulieren op dit moment nog niet in de markt zijn.

“Het is karakteristiek voor koerstoppen van bitcoin om een dominantie te zien van munten die minder dan 3 maanden in dezelfde wallet zitten”, aldus Faria.

Hiermee doelt hij op mensen die hun bitcoin in de afgelopen 3 maanden gekocht hebben. Daar is nu dus geen sprake van, omdat een groot deel van de bitcoin nog in handen is van lange-termijn investeerders.

Bitcoin Realized Cap.

Op dit moment is 35% in handen van nieuwe investeerders, terwijl de top in het verleden bereikt werd op ongeveer 70%. Dat is wellicht ook een verklaring voor de relatief beperkte correcties die bitcoin doormaakt als het even tegenzit.

“De marktstructuur suggereert dat we nog niet de piek van de euforie bereikt hebben deze cyclus”, aldus de conclusie van Faria. Hij gelooft echter dat de markt nog altijd sterk is en dat de kans op een transitie naar een bearmarkt klein is op dit moment.

Raarste bullmarkt ooit

Als je het aan Anthony Sassano vraagt, een influencer die alleen maar positieve dingen kan roepen over Ethereum, is dit de “raarste bullmarkt ooit” aan het worden.

Hij wijst onder andere op de vierjaarlijkse cyclus, die volgens hem compleet verstoord is. “Retail en het nieuwe geld waren en zijn nog steeds niet hier. Het zijn allemaal mensen die al aanwezig waren die tegen elkaar handelen”, aldus Sassano.

Wellicht heeft dat ook te maken met de vele tokens die momenteel gecreëerd worden. Daardoor verdeelt het geld zich over teveel verschillende projecten. Iedereen hoopt tegenwoordig om met 1.000 dollar miljonair te worden via een memecoin.

Daarbij is er uit projecten als Ethereum en andere smart contract platforms nog steeds geen “killer app” tevoorschijn gekomen. Is dit dan de cyclus waarin de bitcoin-maximalisten hun gelijk halen?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....