Paxos in gesprek met SEC, breekt met Binance

Paxos in gesprek met SEC, breekt met Binance

Stablecoinbedrijf Paxos voert 'constructieve gesprekken' met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) na de aanklacht van toezichthouder om te stoppen met de handel in Binance USD stablecoin (BUSD). Het management van Paxos heeft hun personeel over deze gang van zaken geïnformeerd, meldt The Block.

'We kijken ernaar uit om die dialoog met de SEC voort te zetten. Natuurlijk zullen we, indien nodig, onze positie voor de rechter verdedigen', zegt CEO Charles Cascarilla in een e-mail aan medewerkers. Het bedrijf zei vorige week dat het categorisch oneens was over de categorisering van BUSD als een effect.

Cascarilla zegt ook dat het bedrijf de relatie met Binance gaat beëindigen, maar dat besluit was ook al genomen zonder de inmenging van de SEC en het dringende advies van het New Yorkse Department of Financial Services, die de licentie heeft verstrekt aan Paxos.

'De markt is geëvolueerd en de Binance-relatie sluit niet langer aan bij onze huidige strategische prioriteiten', zegt hij.

Het bedrijf heeft meer dan $2,8 miljard aan BUSD-opnames verwerkt sinds het zou stoppen met het uitgeven van de stablecoin.

Paxos zal BUSD blijven ondersteunen tot ten minste februari 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties