Stablecoinbedrijf Paxos onderzocht door toezichthouder

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) is een onderzoek gestart naar Paxos. Dat is een uitgever van een aantal stablecoins.

New York

Het is niet helemaal bekend wat de strekking is van het onderzoek, zo meldt CoinDesk. Een woordvoerder van NYDFS deelt alleen dat ze geen commentaar kunnen geven op lopende onderzoeken. Dat impliceert dus wél dat er iets aan de hand is.

Paxos heeft een aantal stablecoins op de markt gezet, waaronder de Pax Dollar (USDP) en de Binance USD (BUSD). Laatstgenoemde is een stablecoin van cryptobeurs Binance die wordt aangeboden via de whitelabel-dienst van Paxos.

Het bedrijf kwam onlangs in het nieuws vanwege geruchten dat het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) de bank charter weer wil afpakken. In 2021 kregen ze als een van de eerste cryptobedrijven deze voorlopige bank charter toegewezen.

Als een toezichthouder van de federale bankensector heeft de OCC een aardige vinger in de pap. Paxos heeft deze geruchten ontkend.

In de gaten gehouden

Deze keer gaat het om de NYDSF die zijn pijlen richt op Paxos. Ze reguleren financiële diensten en producten zoals verzekeringen en banken in de staat New York. Een lopend onderzoek door een toezichthouder van de staat suggereert dat het bedrijf beter in de gaten wordt gehouden dan concurrenten.

Paxos heeft overigens wél gewoon een licentie voor virtuele valuta, de beruchte BitLicenses. De NYDFS is op haar beurt weer de uitgever van deze licenties.

NYDFS publiceerde in juni richtlijnen voor stablecoins, waarin onder andere regels stonden over de dekking van de tokens (die los moesten staan van klantenfondsen). Dit volgde op de ineenstorting van de UST-stablecoin van de Luna Foundation Guard.

Paxos nog niet gereageerd op de geructen over het lopende onderzoek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!