‘CEO van Circle koopt nu al Bitcoin (BTC) via PayPal’

906 totale weergaven

Jeremy Allaire, de CEO van Circle, kocht al voor $100 aan bitcoin (BTC) bij PayPal. De rest van de wereld moet nog even wachten, maar de Amerikaan kan blijkbaar al aan de slag met bitcoin op het platform.

PayPal opent binnenkort de deuren voor bitcoin. De betaalverwerker gaat het handelen, betalen en opslaan van bitcoin faciliteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal en bitcoin

Wel een belangrijke opmerking over de diensten van PayPal: zij bieden voorlopig geen optie om bitcoin van het platform af te halen. Je kunt ook niet je eigen bitcoin sturen naar PayPal.

Het is dus niet als bij andere brokers dat je ook daadwerkelijk je bitcoin naar jezelf kunt sturen. Je koopt het recht op bitcoin die PayPal voor je in bezit houdt.

Het is misschien niet de perfecte methode, maar door deze service komen straks wel honderden miljoenen klanten van het bedrijf in contact met BTC.

PayPal wil in het begin van 2021 starten met hun diensten in Amerika, om daarna in de eerste helft van het jaar uit te breiden naar andere markten.

Betalingen met bitcoin accepteren

PayPal zorgt er ook voor dat je met je bitcoin balans kunt betalen bij alle aangesloten winkels. Maar ook daar zit een addertje onder het gras: winkeliers krijgen geen bitcoin.

De betaalverwerker koopt in de praktijk de bitcoin van jou terug en zij sturen het bedrag in euro’s (of een andere valuta naar keuze) naar de verkopers.

Bij een bitcoin betaling via PayPal vindt er dus geen bitcoin transactie plaats.

Jeremy Allaire

Allaire heeft dus blijkbaar al toegang gekregen tot de opties van PayPal. Een selecte groep mensen is mogelijk al bezig met het testen van het systeem.

Hij laat in zijn tweet niet weten hoe hij toegang heeft gekregen tot de diensten en of het te maken heeft met een promotieactie voor PayPal.

Dit is mogelijk het startsein van meer inkijkjes naar de nieuwe markt waar PayPal zich in gaat mengen.

?s=20

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCirclePayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...