PayPal en Peter Thiel steken honderden miljoenen in dit bitcoin bedrijf

Het Amerikaanse Paxos haalt opnieuw veel geld binnen, deze keer 300 miljoen dollar bij onder meer PayPal en serie-investeerder Peter Thiel.

Bitcoin beurs Paxos

Paxos is een veelkoppig monster: ze brengen met Paxos Standard (PAX) een gereguleerde stablecoin uit gedekt door Amerikaanse dollars. Maar misschien het meest bekende product is ItBit, een exchange waar PayPal gebruik van maakt om hun bitcoin in te slaan. Net zoals dochterbedrijf Venmo, die recent ook cryptocurrency’s aan de man brengt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegenover The Block zegt CEO en oprichter Chad Cascarilla:

‘Je moet oogsten zodra de zon schijnt.’

Want het is nog maar een paar maanden geleden dat de onderneming een vorige financieringsronde afsloot. Maar in deze nieuwe Series D ronde is ~300 miljoen dollar aan vers durfgeld opgehaald bij een heel rijtje namen: Declaration Partners, PayPal Ventures, Mithril Capital van Peter Thiel. Het bedrijf is qua waarde getaxeerd op 2,4 miljard dollar.

Volgens CEO Carscarilla is het vele geld nodig om hun platform meer liquiditeit te geven. Want na PayPal en Venmo staan er volgens hem nog vergelijkbare grote partijen te trappelen om in te stappen.

‘We dachten dat we nog één klant zoals PayPal konden binnenhengelen, maar dat worden er minstens drie vermoed ik’.

PayPal

Wat doet Paxos nu precies voor PayPal? Paxos is gereguleerd via een BitLicense, waardoor PayPal zonder kopzorgen bitcoin kan kopen en verkopen. Bovendien is Paxos het derde bitcoin bedrijf ooit die een trust licentie bij de US Office of the Comptroller of the Currency in de wacht sleept.

Via de ItBit exchange van Paxos kan PayPal hun BTC kopen dan wel verkopen. Ze brengen vraag en aanbod bij elkaar. Zo kunnen bijvoorbeeld bitcoin miners of oude bitcoiners een (klein) deel van hun voorraad van de hand doen.

Sinds de samenwerking is het handelsvolume van ItBit dan ook flink gegroeid, getuige de onderstaande grafiek. Nieuwe deals betekenen dat er nog meer gehandeld gaat worden op de beurs, waardoor er nieuwe eisen komen op het gebied van IT en security.

PayPal en Peter Thiel steken honderden miljoenen in dit bitcoin bedrijf

Naast de benodigde handels – en custodianlicentie heeft Paxos ook een clearing licentie aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission om als clearing house te kunnen opereren. Daarmee voegt de club steeds meer bancaire functies aan hun modus operandi toe.

Clearing is het onderling verrekenen van transacties, het afwikkelen van wat hetgeen partijen onderling aan elkaar verschuldigd zijn. Dan kan via de blockchain sneller en goedkoper, zo denkt Cascarilla.

‘De huidige totale marktwaarde is 2.000 miljard dollar, maar er is nog 70.000 miljard dollar aan vermogen opgeslagen in andere assets waarvan de waarde via de blockchain is uit te wisselen.’

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
investeringen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...