PayPal gaat Bitcoin (BTC) als betaalmiddel uitrollen naar 29 miljoen zakelijke klanten

PayPal heeft grootse plannen voor 2021 als het op bitcoin en cryptocurrency’s aankomt. Ze gaan Bitcoin nu ook buiten de VS verkopen en via de app van Venmo aan de man brengen. Ook gaan ze bij 29 miljoen zakelijke klanten bitcoin als betaaloptie integreren.

Dat maakt de betaalgigant bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers (PDF). Alsof het nog niet goed genoeg is: ze richten een aparte business unit op die zich enkel richt op het uitbouwen van de bitcoin en crypto services.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin verkoop PayPal

De onderneming spint garen bij de coronacrisis, want mensen bestellen meer online. Het klantenbestand is vorig jaar gegroeid naar een totaal van 377 miljoen actieve klanten. Daarvan is 45% gevestigd de VS.

Onder dat klantenbestand zijn maar liefst 29 miljoen zakelijke gebruikers die PayPal gebruiken als betaaloptie. Dat zijn voornamelijk webshops. In 2020 hebben ze 936 miljard dollar aan transactievolume verwerkt. De bruto omzet nam toe met 21,5 miljard dollar.

Nog dit kwartaal wil het bedrijf uit New York haar systemen klaarstomen om bitcoin te kunnen verkopen in markten buiten Amerika. Misschien nog ingrijpender is dat klanten ook met hun bitcoin saldo op hun PayPal account kunnen gaan afrekenen. Daarmee voegt de beursgenoteerde firma een nieuwe bladzijde toe aan dit hoofdstuk. Ook dochterbedrijf Venmo, met jongere gebruikers als klantengroep, gaat bitcoin verkopen.

Volgens CEO Daniel Schulman is dat “nog maar het begin van een uitgebreide routekaart rond cryptocurrency’s, blockchain en digitale assets.” Hij gelooft zelfs dat PayPal op een dag centrale, digitale bankmunten van centrale banken gaat integreren op hun platform.

Gesloten systeem

PayPal kondigde op 21 oktober 2020 aan met de verkoop van Bitcoin te beginnen. Ze kopen hun bitcoin in op de ItBit exchange, een beurs speciaal voor grotere partijen en beheerd door Paxos. De betaalprovider moet namelijk voor elke aangeboden Bitcoin ook Bitcoin in kas hebben. Geen fractioneel bankieren dus.

Vanaf 12 november 2020 konden de klanten van PayPal aan de slag en ze blijken de app actiever te gebruiken. Ze loggen twee keer vaker in dan klanten met nog geen bitcoin of andere cryptomunten op hun balans. Volgens PayPal heeft de activiteit hen enigszins overweldigd.

Een van nadelen aan de propositie van PayPal is dat de BTC in de wallets van de onderneming blijft. Je kunt je satoshi’s niet naar een externe (hardware of software) wallet sturen. De charme van Bitcoin is dat zelf eigenaarschap hebt over je sats zonder een derde partij als PayPal.

Lees meer over:
cryptovalutageldPayPal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...