‘Stablecoin van PayPal nog niet erg populair’

De onlangs door PayPal geïntroduceerde stablecoin, PYUSD, wordt slechts matig ontvangen binnen de crypto-gemeenschap. Dit blijkt uit gegevens van datafirma Nansen, die aangeeft dat er momenteel weinig animo lijkt te zijn onder crypto-gebruikers om de PYUSD-token in zelf-beheerde wallets op te slaan.

Nansen meldde in een rapport: “Op het eerste gezicht lijkt er een gebrek aan vraag te zijn vanuit crypto-gebruikers naar PYUSD, zeker gezien de beschikbare alternatieven”. Er wordt gesuggereerd dat PayPal wellicht een andere doelgroep op het oog heeft met hun nieuwe digitale munt. Dat stelt Nansen.

Eerder deze maand lanceerde PayPal de stablecoin in samenwerking met Paxos. Echter, de keuze om de stablecoin uit te geven op de Ethereum blockchain heeft voor vraagtekens gezorgd, met name vanwege de hoge transactiekosten die doorgaans geassocieerd worden met dit protocol.

Wat is een Stablecoin?

Voor degenen die niet bekend zijn met de term, is een stablecoin een type cryptocurrency die zijn waarde ontleent aan een reservewaarde, zoals een bepaalde hoeveelheid goud of de Amerikaanse dollar. Het doel is om de prijsstabiliteit te behouden, in tegenstelling tot de veel fluctuerende prijzen van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum.

Nansen merkte ook op dat “smart money” houders de nieuwe stablecoin lijken te mijden. Op dit moment heeft Paxos meer dan 90% van de PYUSD in bezit, terwijl beurzen zoals Kraken, Gate.io en Crypto.com net iets meer dan 7% van het totale aanbod in handen hebben.

Er zijn slechts een handvol houders die geen contracten of beurzen zijn en een saldo hebben van meer dan $1.000 in PYUSD. De grootste houder in deze categorie heeft minder dan $10.000 in bezit, en heeft deze tokens aangeschaft na de verkoop van drie verschillende ‘memecoins’, volgens informatie van Nansen.

Lees meer over:
PayPalstablecoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...