In het Verenigd Koninkrijk kun je nu bitcoin kopen bij PayPal

Britten kunnen bij PayPal bitcoin kopen en verkopen. De betaalverwerker laat weten dat alle geregistreerde klanten in het Verenigd Koninkrijk nu gebruik kunnen maken van de diensten.

Het miljardenbedrijf rolde eerder hun diensten al uit in de Verenigde Staten. Nu zijn ook de Britten aan de beurt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal doet alles stap voor stap

Jose Fernandez da Ponte is het hoofd van alles wat met bitcoin te maken heeft binnen PayPal en hij geeft aan de focus vooral te leggen op compliance. Dat wil zeggen: voldoen aan lokale regelgeving. Veel cryptobeurzen hebben daar moeite mee, maar een organisatie als PayPal heeft daar minder moeite mee.

Voor een bedrijf als PayPal is het uiterst belangrijk om binnen de lijnen te kleuren en alles volgens de regels te doen. "We zijn erop gebrand om nauw samen te blijven werken met de Britse wetgevers en andere wetgevers van over de hele wereld. Om onze steun en bijdrage te leveren aan het vormen van de rol van digitaal geld in de toekomst van ons financiële systeem" , aldus da Ponte.

Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat PayPal op relatief korte termijn ook in andere landen in Europa begint met het aanbieden van dienstverlening rondom bitcoin. Over de volgende stappen is nog niets bekend, maar het ligt in de lijn de verwachting dat er verschillende trajecten zijn ingezet.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...