‘PayPal maakt plannen voor stablecoins’

PayPal kijkt naar een de implementatie van stablecoins op hun platform. De financiële dienstverlener integreerde recentelijk bitcoin op hun platform en kijkt ook naar andere mogelijkheden. Dat meldt The Block.

Naar verluidt deed PayPal navraag bij verschillende developers, het lijkt erop dat ze samen willen werken met een bedrijf uit de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal en cryptocurrency’s

Ava Labs is een van de organisaties waar PayPal mee heeft gepraat over de ontwikkeling van een stablecoin. Het is onduidelijk welke developers nog meer contact hebben gehad met het bedrijf over deze nieuwe stap.

In reactie op The Block reageert een woordvoerder op de geruchten: ”PayPal blijft de potentie van digitale valuta onderzoeken.” Het bedrijf kijkt naar manieren om diensten aan te bieden in dit nieuwe opkomende ecosysteem.

PayPal biedt de optie aan hun klanten om bitcoin te kopen, verkopen en er zelfs mee te betalen. Mooi nieuws, maar er is één nadeel: je kunt BTC vanaf PayPal nooit naar een andere wallet buiten hun systeem sturen. Dollars, euro’s en eventueel stablecoins kun je opnemen maar bitcoin blijf opgesloten bij het bedrijf.

PayPal ondersteunt momenteel Bitcoin, Ethereum, Litecoin, en Bitcoin Cash. Daar komt mogelijk een stablecoin bij.

Stablecoins

Stablecoins zijn een populaire tool voor veel mensen in de industrie. Het zijn plaatsvervangers van fiat valuta, voornamelijk dollars. De grootste is Tether (USDT). Er is meer dan $50 miljard (!) aan USDT in omloop.

USDT is onderdeel van de belangrijkst en grootste handelsparen op veel grote cryptobeurzen. Stablecoins nemen de rol in van ‘normale’ dollars en zijn makkelijker en goedkoper te versturen dan een traditionele banktransactie. Er is meer dan $80 miljard aan stablecoins in omloop.

De vraag is: wil PayPal zélf komen met een plaatsvervanger van de dollar of euro? Of gaan ze in zee met al bestaande partijen? Dat laatste lijkt aannemelijk.

Lees meer over:
PayPalstablecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...