PayPal CEO: “Stijgende vraag naar bitcoin verbaast ons”

977 totale weergaven

De vraag naar bitcoin en andere cryptocurrency’s is hoger dan verwacht. Dat zegt Dan Schulman, CEO van PayPal.

De betaalverwerker, met wereldwijd 375 miljoen klanten, verkoopt sinds enkele maanden cryptovaluta. Aangesloten winkels en webshops kunnen sinds februari ook cryptocurrency’s accepteren via het PayPal netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

PayPal en Bitcoin

Schulman doet zijn uitspraken in een interview met TIME Magazine. ‘De vraag naar deze cryptomunten heeft onze verwachtingen meervoudig overtroffen. Onze klanten zijn enthousiast over deze assetklasse’.

Volgens de topman is deze assetklasse onderdeel van de digitalisering van dagelijkse betalingen. De corona pandemie heeft deze trend versneld: minder papier geld en minder betaal – en creditcards.

Hij ziet meer toekomst in mobiel afrekenen via ‘superapps’ zoals de zijne. Volgens hem is het dan ook verstandig dat centrale banken minder papier geld in omloop gaan brengen. Mensen gebruiken het simpelweg minder.

Ook ziet hij dat transacties goedkoper moeten kunnen. Tussenpersonen rekenen te hoge verwerkingskosten.

‘De concurrentie neemt toe, efficiency gaat een nog grotere rol spelen en je moet toegevoegde waarde blijven leveren’.

Schulman verwacht de komende 5 tot 10 jaar meer ingrijpende veranderingen in het geldstelsel dan de afgelopen 10 tot 20 jaar. Hij spreekt over een huidig, inefficiënt systeem.

Digitale dollar

Centrale, digitale bankmunten zoals een digitale dollar of euro zijn een goede eerste stap, maar de toepassingen zijn beperkter dan wat met cryptocurrency’s mogelijk is.

‘Feitelijk maakt de centrale bank een digitale versie van de dollar’.

Hij ziet voor PayPal wel mogelijkheden. Nu zijn het namelijk de commerciële banken die vers geprint geld verspreiden onder bedrijven en burgers (tegen rente). Hij ziet graag dat dat systeem opener wordt en dat ook PayPal die functie op zich kan nemen.

‘Dus stel dat iemand een steuncheque krijgt van de overheid, dan kan het geld direct vanuit de Fed naar iemands PayPal wallet gestuurd worden’.

PayPal

Eind maart lanceerde de betaalverwerker Checkout with Crypto, een betaalservice met
gebruik van cryptocurrency’s.

Klanten kunnen betalen met bitcoin,
maar de webshop of winkel ontvangt dollars. De bitcoin die omgewisseld
zijn, vloeien weer naar de bitcoin kas van PayPal. Zo genereert de onderneming uit Californië een eigen bitcoin spaarpot.

Sinds november 2020 kunnen klanten al via PayPal cryptocurrency’s
kopen. Deze verlaten overigens het ecosysteem van PayPal niet, je kunt
je satoshi’s dus niet naar een externe wallet in eigen beheer sturen.

Dat staat haaks op de bitcoin filosofie: beheer je eigen sleutels, beheer daarmee je eigen bitcoin. Ook papier geld wordt gezien als een manier om anoniem te kunnen betalen in plaats van elke transactie te digitaliseren.

Bitcoin Nieuws app

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
PayPal

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...