Bitcoin beurs Coinbase accepteert stortingen met PayPal

Klanten van bitcoin beurs Coinbase kunnen aankopen doen met PayPal. Amerikaanse klanten kunnen hun PayPal-account verbinden en zo makkelijk bitcoin (BTC) kopen. Dat meldt de beurs in een blogpost.

Veel stortingen vinden plaats met een ouderwetse bankoverschrijving of een betaalkaart. PayPal is, ook in een wereld waar BTC bestaat, een grote betalingsverwerker met honderden miljoenen klanten. Coinbase is op hun beurt de grootste beurs in deze industrie van Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin kopen

Volgens Coinbase is het voordeel voor betalen met PayPal simpel: je hebt nagenoeg direct toegang tot je fondsen bij het handelsplatform. Dat kan handig zijn in bepaalde situaties. En als je toch al een PayPal-gebruiker bent scheelt het dat je niet je bankrekening hoeft te delen met Coinbase.

Het is nog onduidelijk wanneer de dienst naar Europa of andere delen van de wereld komt. Coinbase hoopt ‘in de komende maanden’ verder uit te breiden. Als je dezelfde email gebruikt voor Coinbase als voor PayPal dan kun je direct je account koppelen, anders moet je een verificatieproces door.

De limiet staat op $25.000 per dag bij stortingen met PayPal. Dus voor de écht grote spelers is dit allicht niet de beste optie. Voor de meeste normale stervelingen is dit echter ruim voldoende.

Coinbase rekent 3,99% fee voor een bitcoin aankoop met PayPal, dollars sturen naar Coinbase kost je 2,5% van het bedrag. Kortom: niet goedkoop.

PayPal

PayPal zet ook in op bitcoin. De betaalverwerker hoopt hun rol als service ook voort te kunnen zetten in een wereld waar bitcoin steeds groter wordt. Klanten van PayPal (zowel winkels als ‘gewone’ consumenten) kunnen met BTC als betaalmiddel aan de slag.

Je kunt via het platform bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin kopen. Let op! Bitcoin bij PayPal komt níet meer uit het systeem. Je kunt het niet naar je eigen adres sturen. Andersom kun je de weg wel bewandelen. Steeds meer bitcoin beurzen maken een verbinding met PayPal. En daar hoort Coinbase nu bij.

Recentelijk was het bedrijf ook betrokken bij een investering van $300 miljoen in bitcoinbedrijf Paxful. Naast bitcoin diensten is het bedrijf ook in de weer met investeringen in de industrie.

Lees meer over:
CoinbasePayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...