PayPal lanceert nieuwe mogelijkheden voor bitcoin in eigen app

324 totale weergaven

PayPal komt met nieuwe mogelijkheden in hun eigen crypto wallet. Gebruikers kunnen nu makkelijker betalen met bitcoin bij miljoenen winkels.

PayPal is in de basis gewoon een techbedrijf in de categorie betaalverwerker. In principe heb je hen niet nodig om gebruik te maken van bitcoin. Je kunt zelf aan de slag op het netwerk zonder PayPal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegelijkertijd heeft de betaaldienst honderden miljoenen klanten wereldwijd en speelt het dus een rol in het (online) betaalverkeer. Om relevant te blijven moeten ze dus mee met de tijd. En daar hoort bitcoin bij.

De diensten van PayPal rondom bitcoin zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Op het moment van schrijven is er voor een Nederlands account nog niets te zien van de wallet.

PayPal

PayPal startte eind 2020 met de verkoop van BTC in Amerika. Eerder dit jaar kwam de dienst ook naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk moeten deze diensten ook in andere landen beschikbaar worden.

De dienst van PayPal startte vrij beperkt. Gebruikers konden bitcoin kopen en verkopen, maar niet opnemen om naar een eigen wallet te sturen. De betaaldienst zag echter in dat het voor hun goed zou zijn om dit te veranderen.

Inmiddels kunnen Amerikaanse en Britse klanten kunnen nubitcoin kopen, verkopen én versturen via de betaalverwerker. In theorie kun je dus BTC kopen bij PayPal en dat naar je eigen wallet sturen.

Het is nog niet bekend wanneer de dienst naar Nederland komt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...