PayPal laat Bitcoin transacties naar eigen wallet toe

PayPal wil gebruikers ook bitcoin (BTC) laten sturen naar hun eigen wallet. Op dit moment kun je bij de grote betaalverwerker alleen bitcoin kopen, verkopen en betalen. Maar dat moet allemaal gebeuren binnen de omgeving van PayPal.

Daar komt volgens het hoofd van ‘ blockchain and crypto’ van het bedrijf in zijn presentatie tijdens Conensus. Jose Fernandez da Ponte zegt dat er ondersteuning komt voor transacties naar wallets van derde partijen. Dat meldt Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin versturen

In de praktijk is dit een grote stap voor PayPal. Een van de grootste nadelen van de huidige aanpak is het feit dat je bitcoin niet in eigen beheer kunt nemen bij vanaf het bedrijf. Wanneer je jouw bitcoin op kunt nemen en vervolgens zelf kunt gebruiken zorgt dat voor een nieuwe dynamiek.

Met deze stap doet PayPal een serieuze gooi naar een belangrijke positie binnen de markt van bitcoin. PayPal had ruim 361 miljoen gebruikers in 2020. Veel van deze klanten krijgen mogelijk de mogelijkheid om via hen direct BTC te kopen én zelf op te slaan.

Dit nieuws geldt niet alleen voor PayPal, ook dochterbedrijf Venmo zal deze mogelijkheid bieden.

Het is de vraag aan welke eisen je moet voldoen voordat je van deze specifieke dienst gebruik mag maken. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ze gaan rekenen voor transactiekosten. Dat is voorlopig nog onduidelijk.

Fernandez da Ponte weigerde om een specifieke datum te geven voor de release. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit gedeelte van de service eerst in Amerika wordt uitgerold, maar ook daarover moet nog meer informatie worden gedeeld.

PayPal en bitcoin

PayPal is nog altijd een belangrijke partij voor online betalingen. Zij willen deze rol natuurlijk behouden en het liefst uitbouwen. Om mee te doen in de wereld van bitcoin moet je daarom met gunstige diensten komen. Daar hoort het kopen en verkopen van bitcoin bij, maar ook zeker opnames.

PayPal maakt gebruik van de diensten van Paxos voor bitcoin. Dit bedrijf regelt alles achter de schermen voor BTC.

PayPal directeur Dan Schulman noemde cryptocurrency’s eerder al een belangrijk onderdeel van de toekomst voor zijn bedrijfsplannen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...