PayPal USD (PYUSD) bereikt mijlpaal van $ 1 miljard marktkapitalisatie ondanks zware concurrentie

1164 totale weergaven

PayPal USD (PYUSD) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de marktkapitalisatie van $1 miljard te overschrijden, wat duidt op een groeiende tractie in de stablecoin-markt ondanks de hevige concurrentie.

PayPal USD (PYUSD) overschrijdt $1 miljard marktwaarde

PayPal’s US dollar-pegged stablecoin, PayPal USD (PYUSD), heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard, volgens Coingecko. PYUSD, gelanceerd in 2023 en uitgegeven door Paxos Trust Company, wordt volledig 1:1 gedekt door Amerikaanse dollars en werkt als een ERC-20 token op Ethereum. Ondanks een langzame start op Ethereum, vond PYUSD nieuw leven na de uitbreiding naar het Solana netwerk in mei 2024.

Solana adoptie zorgt voor groei van PYUSD

PYUSD had aanvankelijk moeite om voet aan de grond te krijgen op Ethereum, maar zijn lot veranderde snel toen PayPal de stablecoin uitbreidde naar Solana. De overstap naar Solana, een netwerk dat bekend staat om zijn snelheid en lage transactiekosten, bood de perfecte omgeving voor PYUSD om te gedijen, wat leidde tot een snelle toename in populariteit en gebruik.

In slechts drie maanden schoot het aanbod van PYUSD op Solana omhoog naar $650 miljoen. De stijging werd veroorzaakt door verschillende stimulansen en beloningen, waardoor de market cap van PYUSD de grens van $ 1 miljard passeerde.

Strategische partnerschappen vergroten het bereik van PYUSD

PayPal is strategisch geweest in het vergroten van de toegankelijkheid van PYUSD. Het bedrijf werkte samen met entiteiten als Crypto.com, Phantom en Paxos om PYUSD op Solana te lanceren. Daarnaast is PayPal een samenwerking aangegaan met Web3-infrastructuurprovider MoonPay, waardoor gebruikers cryptocurrency direct via PayPal-rekeningen kunnen kopen.

Deze stappen hebben geholpen om de adoptie van PYUSD te stimuleren, waardoor het een opvallende speler op de stablecoin markt is geworden.

Hevige concurrentie op de stablecoin markt

Ondanks de snelle groei blijft PYUSD nog steeds achter bij grote stablecoins als Tether (USDT) en USD Coin (USDC), die een marktkapitalisatie hebben van respectievelijk bijna $ 118 miljard en $ 35 miljard. Hoewel PYUSD aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, vooral op Solana, valt nog te bezien of het zijn momentum kan vasthouden en kan concurreren met deze gevestigde giganten.

Wat is de volgende stap voor PayPal’s PYUSD?

Terwijl PYUSD blijft groeien, blijven er vragen over de duurzaamheid op de lange termijn. De stimulansen die de stijging hebben aangewakkerd zullen niet eeuwig duren en de stablecoin zal manieren moeten vinden om de interesse en adoptie van gebruikers te behouden. Met concurrentie van gevestigde spelers als USDT en USDC is de reis van PYUSD nog maar net begonnen.

Zal het blijven klimmen op de ranglijst, of zal het moeite hebben om zijn nieuwe positie in de zeer competitieve stablecoin markt te behouden?

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....