PayPal’s stablecoin tikt $1 mld market cap aan – is dit de meest betrouwbare crypto investering?

529 totale weergaven
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Het grote online betaalbedrijf PayPal heeft sinds ongeveer een jaar een eigen stablecoin onder de naam PayPal USD. De $PYUSD token kan gebruikt worden om via PayPal gemakkelijker crypto te verhandelen of op te slaan in je PayPal wallet. 

Vandaag is de PayPal USD token voor het eerst boven een marktwaarde van $ 1 miljard terechtgekomen. Een indrukwekkende prestatie, want in juli stond de token nog op een marktwaarde van net iets meer dan $ 300 miljoen, hoe is de marktwaarde zo hard gestegen?

PayPal USD marktwaarde sterk gestegen

Een stablecoin moet altijd de waarde vasthouden van de valuta waar het aan gekoppeld is, in het geval van PayPal USD is dat dus de Amerikaanse dollar. Dat betekent ook dat er geen prijsstijgingen zijn, maar de stijgende marktwaarde voort komt uit het verhandelbare aanbod van de token.

Van PayPal USD zijn er dus sinds vandaag meer dan 1 miljard tokens beschikbaar, maar dit aantal kan ook weer dalen. PayPal heeft de token uitgebracht om crypto investeringen gemakkelijker te maken, en gebruikers een stabiele uitweg te bieden als ze hun geld (tijdelijk) niet in cryptomunten als Bitcoin of Ethereum willen investeren.

paypal usd marktwaarde
PayPal USD marktwaarde volgens CoinMarketCap

De stijging van het aantal $PYUSD tokens komt voort uit het gebruik en bezit van de token door crypto traders. Hoe meer zij PayPal USD gebruiken, hoe meer er van aangemaakt worden. Als de vraag naar de token weer daalt, zal ook het aanbod dalen, zodat de token altijd $1 waard blijft.

De groeiende vraag naar PayPal USD komt voort uit ontwikkelingen die PayPal doorgevoerd heeft. Ze vergroten de toegankelijkheid van de token door deze ook op de Solana blockchain beschikbaar te maken en het mogelijk te maken om met PayPal te betalen via MoonPay, een Web-3 betaalmethode.

PayPal USD komt ondanks de grote stijging nog niet in de buurt van bekende stablecoins als Tether. Met de huidige marktwaarde zijn er nog 4 USD stablecoins met een hogere marktwaarde; Tether, USDC (Circle), Dai en First Digital USD. Tether heeft een marktwaarde van $ 118 miljard en is dus nog ver uit zicht voor PayPal.

Is PayPal USD een betrouwbare crypto investering?

Een stablecoin wordt normaal gesproken door traders gebruikt om gemakkelijker en sneller te kunnen traden op de crypto markt. Het is namelijk makkelijker dan je geld al als crypto ergens hebt staan om deze om te zetten in andere crypto, dan wanneer je dit vanaf je bankrekening moet doen.

PayPal USD is één van de betrouwbaarste crypto investeringen op het gebied van stablecoins, gezien het grote bedrijf PayPal achter de token zit. Daarnaast wordt de token 1-op-1 gecoverd door Amerikaanse Dollars vanuit Paxos Trust Company, een volledig gereguleerd crypto bedrijf in de Verenigde Staten.

paypal stablecoin

De stablecoin van PayPal is een betrouwbare investering, maar het levert je verder geen winst op. PayPal heeft namelijk geen staking mechanisme toegevoegd aan de token, waardoor je geen beloning krijgt voor het vasthouden van PayPal USD, bij andere staking coins is dit vaak wel het geval.

Al met al is PayPal USD alleen een geschikte crypto investering als je op zoek bent naar een stablecoin om sneller te handelen, en daarbij graag PayPal wilt gebruiken als brug tussen de echte financiële wereld en de crypto markt.

Andere betrouwbare crypto investeringen

Voor de meeste crypto traders is de $PYUSD dus slechts even een token om tussen crypto investeringen vast te houden. Om winst te maken, gaan ze op zoek naar bekende of nieuwe cryptomunten waar ze potentie in zien.

Natuurlijk wil je nog steeds wel dat het een betrouwbare crypto investering is, daarom hebben we hieronder twee nieuwe cryptomunten uitgelicht die een enorme potentie hebben om dit jaar te gaan stijgen, en volledig geaudit zijn, waardoor je er veilig in kan investeren.

PlayDoge – de jaren 90 in een crypto jasje

PlayDoge is een crypto project dat haar inspiratie duidelijk uit de jaren 90 heeft gehaald, specifieker nog de rage rondom de Tamagotchi. Het komt met een eigen variant op het spel, waarbij je in dit geval een Doge moet opvoeden door deze genoeg aandacht en eten te geven.

Met de PlayDoge die je opvoedt, kun je vervolgens tokens verdienen in de Play-to-Earn game van het project. De $PLAY tokens die je hiermee verdient, kun je weer uitgeven binnen PlayDoge zelf, of verhandelen op de openbare crypto markt.

De token is alvast verkrijgbaar in een presale, waar de teller momenteel op $ 6,3 miljoen staat. Over twee dagen wordt de token gelanceerd op een decentrale exchange en kunnen presale investeerders de gekochte tokens claimen, je moet er dus snel bij zijn.

 

 

Crypto All-Stars – stake al je meme coins op één plek

Crypto All-Stars is meer dan een nieuwe cryptomunt, het is een project dat via unieke technologie jouw ervaring met de meme coin markt drastisch kan veranderen. De nog te lanceren MemeVault maakt het namelijk mogelijk om al je meme coins op één plek op te slaan en tegelijkertijd te staken.

Voor het staken van meme coins krijg je een beloning, en doordat je alle meme coins op één plek staket, zijn de beloningen nog hoger. Mocht je ook nog de $STARS token in bezit hebben, wordt de beloning nog verder verhoogd.

Crypto All-Stars

De Crypto All-Stars presale is in volle gang en er is bijna $ 1 miljoen opgehaald. Je koopt de token gemakkelijk met Ethereum, BNB of de stablecoin USDT.

 

 

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie hierin is bedoeld ter educatie en reflectie, en dient niet beschouwd te worden als financieel advies. Wij moedigen lezers aan om zorgvuldig eigen onderzoek te doen alvorens financiële beslissingen te nemen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
PayPal

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...