Pensioenfonds van Amerikaanse brandweer investeert in bitcoin

Een pensionfonds uit Amerika heeft bitcoin (BTC) gekocht. Het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Funds koopt voor $25 miljoen aan bitcoin en ether. Het is onduidelijk hoe de verhoudingen van de investeringen zijn. Dat wordt niet gemeld in het persbericht.

Ajit Singh is chief investment officer van het fonds en ziet dit als een logische stap: ”Ik zie dit als een manier om risico’s te managen. Het heeft een positieve verwachte opbrengst. Het heeft weinig te maken met andere activaklasse.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investering werd gedaan via de hulp van NYDIG. Dit Amerikaanse bedrijf richt zich op dit soort dienstverlening voor pensioenfondsen in de Verenigde Staten, maar ook banken en andere financiële instellingen maken gebruik van hun dinensten.

Het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund bestaat uit 6.600 actieve en gepensioneerde brandweermannen en hun familie. De brandweermannen in de regio staan 9% van hun salaris af voor het fonds.

Lange termijn

Pensioenfondsen kijken niet naar de dagprijs. Als het goed is plannen zij ver vooruit en kijken ze naar de toekomst. Daar kan bitcoin allicht een rol in gaan spelen. De brandweermannen uit Houston zijn niet het eerste pensioenfonds in Amerika dat zich bezig houdt met de wereld van cryptocurrency.

Een ander voorbeeld vinden we bij de politie in Fairfax (Virginia). Zij vroegen recentelijk toestemming om bitcoin te kopen via twee verschillende fondsen. Het gaat om een fonds van de politie in het gebied Fairfax en een ander pensioenfonds genaamd Fairfax County Employees’ Retirement System (PORS). Bij goedkeuring investeren zij in totaal $50 miljoen in het Parataxis Capital Management Fund.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...