Twee Amerikaanse pensioenfondsen zetten in op Bitcoin

1110 totale weergaven

Twee pensioenfondsen in de Amerikaanse staat Virginia zetten in op bitcoin. Ze hebben toestemming gevraagd om bitcoin te kopen.

Het gaat om een fonds van de politie in het gebied Fairfax en een ander pensioenfonds genaamd Fairfax County Employees’ Retirement System (PORS). Bij goedkeuring investeren zij in totaal $50 miljoen in het Parataxis Capital Management Fund. Dat meldt Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Parataxis heeft drie fondsen. Een fonds investeert in bitcoin en houdt het simpelweg vast. Een ander fonds handelt in de markt van ‘digitale assets’ door verschillende investeringen. Het derde fonds combineert beide tactieken in één.

Beide pensioenfondsen investeerde in 2018 ook al geld in de industrie. Het Fairfax County Police Officers Retirement System inveester toen $10 miljoen (0,3% van hun holdings) in het Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund. Bij PORS ging het om $11 miljoen. In 2019 daarop investeerde ze nogmaals $52 miljoen.

Een kleine nuance: het gaat hier om fondsen die vooral investeren in bedrijven en partijen in de industrie, slechts 15% gaat volgens Bloomberg puur naar cryptocurrency. Deze nieuwe investering richt zich voornamelijk op de aankoop van BTC.

Gezamenlijk managen de pensioenfodnsen miljarden dollars aan investeringen, dus een relatief kleine allocatie in deze groeiende markt is relatief logisch.

Dat ziet ook het hoofd van investeringen van PORS, Katherine Molnar, “Het is een industrie die zal groeien qua interesse en acceptatie. We denken dat de markt inefficiënt is , dus we denken dat er enkele grote kansen zijn om van te profiteren.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...