Peter Brandt: ‘Bitcoin knalt naar $175.000’

Peter Brandt is een veteraan op de financiële markten en in zijn laatste analyse deelt hij een meer dan positief scenario voor bitcoin. Als dit scenario werkelijkheid wordt, dan kan bitcoin binnen twee jaar weleens een nieuwe all-time high neerzetten.

Dit jaar al een bullmarkt?

Ook schrijft Brandt aan zijn ruim 690.000 volgers over de mogelijkheid voor een nieuwe bullmarkt voor bitcoin in 2023. In principe is zijn antwoord rondom dat vraagstuk dat niemand precies kan aangeven wanneer de bullmarkt weer zal beginnen. "Iedere idioot kan gokken over de markten, dus zie hier mijn voorspelling. In werkelijkheid heeft niemand enige idee wat een markt zal doen," aldus Brandt.

Op zich is dat een vreemde uitspraak van Brandt, omdat hij zijn hele carrière heeft gebouwd rondom het maken van koersvoorspellingen van financiële assets. Wellicht is hij even met het verkeerde been uit bed gestapt, want hier lijkt hij toch echt te zeggen dat niemand enige idee heeft wat er gaat gebeuren.

Wellicht is dat eerlijk, maar het is wel vreemd voor iemand die zijn brood verdient en verdiende met koersvoorspelling. In feite haalt hij zijn eigen vakgebied hiermee onderuit. Voor de komende maanden verwacht Brandt in ieder geval al wat vuurwerk voor bitcoin.

Vuurwerk voor bitcoin

Als we naar de grafiek van Brandt kijken, dan zien we dat hij een omgekeerd hoofd en schouders patroon in zijn grafiek tekent. Dat patroon kan bitcoin volgens hem in theorie naar een koers van ruim 30.000 dollar brengen in de tweede helft van 2023. Vaak is dit ook het patroon waar handelaren naar op zoek gaan om het einde van een neerwaartse trend te bepalen.

Op de meer lange termijn voorziet Brandt een bitcoin koers van 175.000 dollar per stuk. Dan hebben we het wel over het jaar 2025, dus voor die koers moeten we nog even geduld opbrengen. In eerst instantie lijkt het erop alsof bitcoin zich mag opmaken voor een koersbeweging naar de 70.000 dollar, om vervolgens terug te vallen naar 33.000 dollar.

Daarna moet de koers in de loop van 2024 beginnen aan zijn opwaartse beweging richting de koers van 175.000 dollar. Dat is een interessante voorspelling, omdat we in april 2024 ook de halving op het programma hebben. Dat is als je kijkt naar de geschiedenis weer extra ondersteuning voor de voorspelling van Brandt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....