Peter Brandt: Waarom bitcoin terug naar $27.000 kan zakken

412 totale weergaven

Bitcoin handelt op het moment van schrijven weer onder de 40.000 dollar en het sentiment in de markt lijkt op dit moment pessimistisch. Het lukt maar niet om de 50.000 dollar te herpakken en vooral bij de nieuwe bitcoiners ebt het vertrouwen weg.

Het aantal negatieve voorspellingen voor bitcoin neemt toe. De onzekerheid rondom het conflict in Oekraïne en de Amerikaanse Federal Reserve die de rente willen verhogen spelen daarin een grote rol.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$27.000 in mei of juni

De legendarische investeerders Peter Brandt verwacht voor de korte termijn ook het uitspelen van een bearish scenario voor bitcoin. Zodanig dat Brandt verwacht dat de koers weleens onder de 30.000 dollar kan zakken.

Volgens Brandt behoren koersen van 28.000 en 27.000 dollar in mei of juni van dit jaar tot de mogelijkheden. Die voorspelling komt overeen met de verwachtingen van BitMEX CEO Arthur Hayes die een bitcoin koers van 30.000 dollar verwacht.

Na die daling ziet Brandt echter een enorm rooskleurig scenario voor bitcoin. "In de maanden na de val naar 28.000 tot 27.000 dollar kan de koers met 100.000 dollar groeien.

Peter Brandt: Waarom bitcoin terug naar $27.000 kan zakken

Momenteel is de correlatie tussen bitcoin en de Nasdaq 100 hoog en Brandt verwacht een koersval van de Amerikaanse techbeurs. Die koersval kan volgens de handelaar ook bitcoin met zich meeslepen.

Rally op de korte termijn?

Er zijn ook handelaren die de voorspelling van Hayes en Brandt met een korrel zout nemen en juist een rally verwachten. Op de korte termijn heeft bitcoin zich in ieder geval redelijk sterk gehouden, ondanks de grote verkoopdruk die momenteel heerst.

Data van Material Indicators laat in ieder geval zien dat we op dit punt veel support hebben. Tussen de 39.000 en 38.000 dollar staan er voor 33 miljoen dollar aan bids open. Wat betekent dat we bij een val onder dit niveau snel omhoog kunnen springen.

Als we naar boven kijken dan ligt de zwaarste weerstand op 41.500 dollar, waar voor 8 miljoen dollar aan bitcoin te koop staat. Traders op de derivatenmarkten zijn in ieder geval bearish, want de vraag naar put- en shortopties is op dit moment relatief groot.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....