Peter Brandt voorziet lange correctie en hekelt hype en ‘cheerleaders bitcoin’

Oudgediende onder de traders Peter Brandt heeft gewaarschuwd dat een correctie van bitcoin historisch gezien vele maanden kan duren. Het kan dus maar zo zijn dat het nu ook weer lang gaat duren voordat we een nieuwe all time high zullen zien, denkt hij en bekritiseert hiermee tegelijk bitcoiners die voortdurend crypto hypen, ongeacht de prijs.

‘Cheerleaders’ slecht voor investeerders

Peter Brandt heeft per tweet een waarschuwing de wereld in gestuurd. De boodschap was dat het nog wel even kan duren voordat we weer all time highs gaan zien voor bitcoin. Brandt is al sinds 1975 handelaar op de valuta- en futuresmarkten en is op dit moment analist bij Factor Report.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Cheerleaders die steeds op de grote trom slaan dat we ‘to the moon’ gaan bewijzen de bitcoin-investeerders een enorm slechte dienst. Correcties kunnen langdurig zijn. Lange adem, niet constante hype zou de boodschap moeten zijn,” schreef Brandt vrijdag boven een grafiek met daarin de duur van de periodes tussen twee all time highs in.

Op de grafiek is inderdaad te zien dat voorafgaand aan koersrecords maandenlange correcties hebben plaatsgevonden.

Bijval bitcoincoryfeeën

De ervaren trader kreeg bijval van een paar gevestigde namen. Analist Willy Woo wees er op dat de vorm van cycli wel op elkaar lijken, maar dat de onderliggende fundamentele waarde enorm evolueert in de jaren dat bitcoin bestaat. Teveel mensen plakken vorige cycli op de huidige prijsactie en trekken conclusies, vindt hij. Waarmee hij maar bedoelde dat hij het eens was met Peter Brandt.

Vanzelfsprekend is ook Michael Saylor het eens met een langetermijnblik als investeerder.

“#Bitcoin is een marathon, geen sprint,” tweette hij.

Ook Tuur Demeester, de bekende Vlaamse bitcoindenker, liet een reactie op de waarschuwing van Brandt achter.

“Uitgedrukt in de goudprijs test Bitcoin bijna de piek van 2017. Ik vind het er goed uitzien, maar ben het er mee eens dat dit een kwestie van lang volhouden is,” tweette hij en plakte er een grafiek van bitcoin uitgedrukt in de goudprijs onder.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptotwitter