Peter Schiff: ‘Hou op met grappen over goud!’

533 totale weergaven

Peter Schiff is waarschijnlijk de grootste bitcoin-criticus ter wereld. Dat is op zich niet zo vreemd, gezien Schiff een goudfonds bezit en op datzelfde platform ook andere edelmetalen verkoopt. Nu vraagt de goldbug aan de bitcoin-gemeenschap om te stoppen met het maken van grappen over goud.

Klagende Peter Schiff

"Bitcoin fanatiekelingen moeten stoppen met het maken van grappen over de stijging van 52 dollar van goud. Zij claimen dat een stijging van 3 procent niets voorstelt ten opzichte van de stijging van bitcoin van 4 procent. Dat is in mijn ogen niet genoeg compenseren voor het extra risico dat je met bitcoin loopt", aldus een enigszins gefrustreerde Schiff.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook noemt Peter Schiff goudmijn-bedrijven een betere gok dan bitcoin, omdat deze in diezelfde periode met 10 procent gestegen zijn. Mijnbedrijven stijgen vaak harder dan de onderliggende edelmetalen, maar het tegenovergestelde is ook waar.

Dit komt omdat zij in principe een vaste productieprijs hebben. Als zij een kilo goud voor 1.000 euro kunnen produceren en de goudprijs per kilo stijgt van 1.100 naar 2.000 euro, dan schieten de aandelen van miners de lucht in. Hetzelfde zien we vaak bij de aandelen van bitcoin miners, waar dit principe natuurlijk hetzelfde werkt.

Vader en zoon in gevecht

Het duurde niet lang voordat Spencer Schiff, de zoon van Peter Schiff, op zijn vader reageerde. Spencer is een hardcore-bitcoiner, die helemaal niets van goud moet hebben.

"Het risicoprofiel van bitcoin is veel beter dan dat van goud. Zelfs als je denkt dat de kans op een bitcoin koers van 20 miljoen dollar 1 procent is en de kans dat bitcoin naar nul gaat op 99 procent schat, dan is de verwachtingswaarde 200.000 dollar", aldus Spencer Schiff.

Vader Peter Schiff reageert daar weer op door te stellen dat de kans op een bitcoin koers van 20 miljoen dollar volgens hem nul is. Ook de kans dat bitcoin naar 1 miljoen dollar gaat is volgens Schiff nul. Alleen een koers van 100.000 dollar geeft hij een kans van 10 procent, wat de verwachtingswaarde van bitcoin op 10.000 dollar zou brengen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....