Peter Schiff voorspelt ‘Trump-dump’ voor Bitcoin

428 totale weergaven
|

Volgens Peter Schiff kan een Trump-overwinning Bitcoin onder druk zetten. Hij stelt dat speculanten al hebben ingekocht en dat een waardedaling in de maak is. Schiff ziet goud als stabiel alternatief terwijl hij Bitcoin bekritiseert.

Schiff’s waarschuwing voor de ‘Trump-dump’

Bekend crypto-criticus Peter Schiff heeft een stevige waarschuwing voor Bitcoin-houders: bij een overwinning van Donald Trump in de volgende verkiezingen kan er wel eens een ‘Trump-dump’ op de markt volgen. Volgens Schiff hebben veel speculanten tijdens Trumps campagnefase al ingespeeld op stijgende verwachtingen, wat tot een nieuwe prijscorrectie zou kunnen leiden. Met zijn uitgesproken kritiek noemt hij dit een mogelijk risico voor iedereen die nog volop in Bitcoin zit.

Verwachtingen voor goud en fiatgeld

Schiff ziet de mogelijke prijsdaling van Bitcoin juist als een kans voor edelmetaal. In zijn ogen biedt goud namelijk stabiliteit en minder afhankelijkheid van de grillen van politieke macht of publieke sentimenten. Hij verwacht dat investeerders tijdens onzekere tijden richting goud zullen vluchten, vooral als Trump aan de macht komt. Een stabiele, tastbare investering als goud, beweert Schiff, heeft meer waarde dan een cryptomunt zoals Bitcoin.

Marktbewegingen bij een Trump-overwinning

Maar wat zou dit alles betekenen voor de markt als geheel? Als Schiff gelijk krijgt en Bitcoin na de verkiezingen inderdaad een prijsval ziet, zou dit voor een bredere impact kunnen zorgen op de cryptomarkt. Het roept de vraag op: gaan beleggers kiezen voor de lange termijn en goud, zoals Schiff voorspelt, of blijven ze speculeren op de volatiliteit van Bitcoin? Hoe dan ook, Schiff’s visie blijft voer voor debat onder beleggers en analisten.

 

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
Peter SchiffTrump

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...